IMG_9542

Seiret i lokaloppgjør mot Solberg

Søndagens lokaloppgjør mot Solberg på Marienlyst ble en skikkelig tålmodighetsprøve for SIF-jentene. Etter tre mål på tampen endte det med komfortabel 4-0 seier. Se høydepunktene her.

Et skikkelig lokaloppgjør på Marienlyst stadion da Solberg var bortelag søndag kveld. Lagene kjenner hverandre godt, og det var tydelig at Solberg strategiske plan var å stanse angrepsvillige Godset-spillere.

Vi har sett det flere ganger før på Marienlyst i år, et ultra defensivt bortelag som legger seg svært lavt på Marienlyst. Solberg fulgte også denne taktikken, ekstremt lavt og med hele laget i en mur utenfor egen 16 meter. Godset sitt voldsomme ballinnehav resulterte i mange sjanser, men til tross for dette stod det utrolig nok målløst til pause. Vi noterte overhodet ingen store Solberg-sjanser i løpet av første omgang.

Godset-jentene har opplevd slike kamper ganske ofte, så troen på at dette ville løsne var der når 2. omgang ble satt i gang. I andre omgang ble vi enige om at vi måtte være mer aggressive på alle dødballer inkludert det store antall cornere som laget produserte, i det vedvarende presset mot Solberg-målet.

Det tok lengre tid enn vanlig denne gangen før et hardt kjempende Solberg-lag til slutt måtte slippe inn mål etter en times spill. Corner ble en nøkkel her og Kira Steingrimsen sendte Strømsgodset i ledelsen etter et fint skudd etter en cornersituasjon. Etter dette prøvde Solberg å flytte laget noe frem uten at de skapte noen som helst, annet enn at hjemmelaget fikk store rom å boltre seg i, som resulterte i enda flere «Godset-sjanser».

Kveldens fineste mål ble nok mål nummer to, da Kristine Finnestrand sendte Katharina Dalbakk gjennom, hvor sistnevnte scorer sikkert. Men det var nok en gang to gode cornere som måtte til, først ved Annie Ødegård som scoret sitt første mål i tredjedivisjon, og så Katharina Dalbakk som fikk et herlig treff på retur, etter corneren hun selv tok. Dette var en lagseier men vi vil likevel fremheve vår dyktige kaptein Katharina som var involvert mye av det offensive, Kristine Finnestrand som tilrettelegger, Kira Steingrimsen med sine meget gode bidrag offensivt og defensivt samt Emma Stiansen som styrer forsvaret og ikke slipper Solberg til noen sjanser.

Neste hjemmekamp er toppkampen mot Hei fra Porsgrunn som p.t er uten tap i serien i år, fredag 24. juni kl. 19:00 på Marienlyst, men først skal vi møte Kongsberg borte på mandag den 20. juni.

3. divisjon kvinner
Strømsgodset TF damer – Solberg 4 – 0 (0 -0)

Strømsgodset: Oda Fredriksen, Hesho Swara, Emma Stiansen, Elisabeth Bøhn, Lotte Fåsen, Dina Magnussen, Kristine Finnestrand, Kira Steingrimsen, Katharina Dalbakk, Guro Røgeberg (Annie Ødegård), Mawa Sesay (Helene Sæten Lie)
Mål: 1-0 61 min. Kira Steingrimsen, 2-0 86 min. Katharina Dalbakk, 3-0 88 min. Annie Ødegård, 4-0 90 min. Katharina Dalbakk