N24A1534

Seier i toppoppgjør

Damelaget slo Sandefjord 3-1 i toppoppgjøret i 3. divisjon på Marienlyst.

Det var duket for toppkamp på Marienlyst stadion fredag kveld. Ubeseirede Sandefjord var motstander på «Gamle gress», og damene fra hvalfangerbyen har hatt en meget god seriestart etter nedrykket fra 2. divisjon.

Kampen eksploderte fra start av der Godset-damene satte inn et voldsomt og aggressivt press mot bortelaget. Et presset Sandefjord lag var heldige med at de ikke lå under etter kampens første minutter. Godset produserte mange gode og store målsjanser.

Etter 19 minutter tok Godset fortjent ledelsen da et innlegg fra høyreback Emilie Blikken ble plukket opp av Kristine Finnestrand, som med en elegant «Zidane-vending» kom seg fri og satte inn kampens første mål. Bare to minutter senere økte så Godset ledelsen med et praktfullt skudd av Kaja Bjørkvold der hun ble spilt fri av Ingvill Hågensen Hartz.

Sandefjord reduserte med et skudd fra kort hold på deres eneste avslutning på mål i 1. omgang. Godset-forsvaret «sov» nok noe i denne situasjonen.

Tidlig i 2. omgang fastsatte så Ingvill Hågensen Hartz sluttresultatet på «Ingvill-vis». Med mange spillere rundt seg, fant hun en liten åpning og nærmest trillet ballen inn i hjørnet. Siste del av omgangen ble preget av et hjemmelag som kontrollerte kampen og ikke tillot Sandefjord å skape overganger.

Hjemmelaget var dominante i denne kampen og både kunne og burde scoret flere mål, men både udyktighet og en god keeper, gjorde at det ble med de tre målene vi scoret.

Damene viste virkelig trøkk og vilje i denne viktige kampen. Sentralt i treningsarbeidet i uken inn mot kampen var duellspill og betydningen av å vinne andreballer, noe som alle de ca. 250 tilskuerne fikk se mange og gode eksempler på. De aller beste eksemplene på knallsterkt duellspill og betydningen av dette fikk de se gjennom lagets tre sentrale midtbanekrigere i denne kampen: Kristine Finnestrand, Maiken Hovelsås og Tanja Løfshus.

En sterk hjemmeseier og meget god laginnsats ble feiret med små og store fans etter kampen.

Neste kamp for Godset-damene er bortekamp mot Snøgg som går lørdag 20.05.2023 kl. 15:00.

Kampfakta Strømsgodset – Sandefjord 3-1 (2-1)