_A741234Web Strømsgodset Damelag

Seier i tøff bortekamp

Godset havnet under, men slo tilbake og tok sin tolvte strake seier med 2-1 borte mot Skarphedin. Se målene her.

Se målene på YouTube eller i videospilleren under:

Godset-damene dro til Bø i Telemark for å møte Skarphedin lørdag ettermiddag. Et lag som vi kjenner godt, og som vi vet kjennetegnes ved god arbeidsmoral og stor innsats.

Telemarkingene fikk en fantastisk åpning med å ta ledelsen allerede i kampens første minutt etter en misforståelse i vårt forsvar. Resten av kampens 89 minutter kan ganske enkelt beskrives som et ensidig press mot hjemmelagets mål.

Godset angrep med variasjon på både høyre og venstre, med backer og kanter, og kom til et usedvanlig høyt antall innlegg inn foran Skarphedins mål. At det tok tid å få uttelling skyldtes delvis manglende aggressivitet foran mål, og delvis Skarphedin-stoppernes gode evne til å vinne luftdueller.

Strømsgodset utlignet etter en halvtime på et presist innlegg fra høyrekant Katharina Dalbakk, som venstrekant Kaja Bjørkvold satte i mål fra kort hold.

På tross av et voldsomt vedvarende trykk mot hjemmelagets mål skulle det gå over 35 minutter av annen omgang før kaptein Katharina Dalbakk kunne juble over å sette inn seiersmålet. Et langt innlegg fra venstreback Jenny Strandheim ble ekspedert i mål fra kort hold forbi Skarphedins gode keeper.

Selv om damene må få minus for manglende effektivitet, spilte de en meget god kamp, der de dominerte hele kampen gjennom med gode kombinasjoner, stor fightervilje og stort engasjement.

To spillere som viste seg ekstra frem i lørdagens kamp var to midtbanespillere. Maiken Hovelsås vant så å si samtlige dueller og spilte med smartness kampen igjennom, godt fulgt av vår nye midtbanefighter, Henriette Strand Johnsen, som har spilt seg ordentlig varm i Godset-drakta etter sin overgang til klubben i sommer.

Neste kamp for damelaget er toppkampen borte mot Sandefjord søndag 10. september kl. 15.

GodsetUnionen har satt opp buss til denne kampen for å støtte damene til opprykk til 2. divisjon. Les mer om tilbudet her.

Kampfakta: Skarphedin – Strømsgodset 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 Jenny Langkås (1), 1-1 Kaja Bjørkvold (30), 1-2 Katharina Ruangruk Dalbakk (80)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu - Emilie Blikken, Emma Stiansen (Charlotte Listedt Haddeland), Helene Berg Houmb, Jenny Strandheim - Henriette Johnsen Strand, Maiken Hovelsås, Kristine Finnestrand (Tanja Dutta Løfshus) - Katharina Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz, Kaja Bjørkvold.