_EH28719Web Strømsgodset Damelag

Seier i åpningen for damene

Damelaget slo Hønefoss 2 hele 7-1 i serieåpningen i 3. divisjon.

Vel 300 tilskuere var møtt opp da Strømsgodset sesongpremierte mot Hønefoss BK 2 på Marienlyst stadion denne fine mandagskvelden. Strømsgodset tok initiativet fra start av, i dette som vel kan kalles et lokaloppgjør, der spillerne på begge lag kjenner hverandre ganske godt fra før av.

Det skulle ikke gå mer enn tretten minutter før den tidligere Frigg-spilleren Kaja Bjørkvold debuterte med scoring i sin nye lekegrind. På et gjennomløp satte hun inn returen på sitt eget skudd. Målene kom tett i denne perioden i kampen, for seks minutter senere satte Hønefoss inn utligningen fra kort hold, etter noe ubesluttsomt forsvarsspill fra Strømsgodset sin side. Det gikk bare to minutter til før hjemmelaget igjen var tilbake i ledelsen med nok en debutant-scoring, denne gangen ved Tanja Dutta Løfshus som satte ballen i mål med et lurt skudd fra 16 meteren.

Hønefoss kom mer med i kampen mot slutten av omgangen, men det var Strømsgodset som økte ledelsen på et fint skudd fra 16 meteren få minutter før pause, ved sin gode kaptein Katharina Dalbakk.

I andre omgang dominerte Godset-damene kampen ganske klart, og etter hvert kom også målene for de blå. Kaja Bjørkvold scoret tidlig i omgangen sitt andre for dagen. Det var også Kaja Bjørkvold som ble spilt alene gjennom med Hønefoss-keeperen, hvor returen ble fanget opp av 16 år gamle Margrethe Nygård, som etter få minutter på banen i sin debut, satte ballen i mål fra skrått hold. For en god måte å starte en karriere på Marienlyst Stadion på!

Hva med fjorårets toppscorer Ingvill Hågensen Hartz? Selvsagt meldte hun seg også på målscorerlisten, denne gangen ved å score to mål. Først på et straffespark der Kristine Finnestrand, som spilte en god 2. omgang, hadde blitt felt, så ved å putte ballen i mål fra kort hold etter en corner på «Ingvill-vis».

Hjemmelaget hadde fire debutanter fra start av i dag, Jenny Strandheim, Kaja Bjørkvold, Stina Næss Berge og Tanja Dutta Løfshus, mens også 16-årige Margrethe Nygård kom inn, og tre av de fikk også gleden av å komme på scoringslisten. En solid seier for hjemmelaget, der man kanskje aller mest la merke til kaptein Katharina Dalbakk som var involvert i hele seks av scoringene, samt tomålsscorer Kaja Bjørkvold.

Neste kamp på programmet er bortekamp mot IK Start på Sparebanken Sør Arena lørdag 22. april kl. 17:00.

Kampfakta Strømsgodset - Hønefoss 2 7-1 (3-1)
3. divisjon kvinner, Marienlyst stadion
Mål: 1-0 Kaja Bjørkvold (13), 1-1 Vilja Rejdemo (19), 2-1 Tanja Dutta Løfshus (21), 3-1 Katharina Dalbakk (44), 4-1 Kaja Bjørkvold (50), 5-1 Ingvill Hågensen Hartz (69), 6-1 Margrethe Nygård (82), 7-1 Ingvill Hågensen Hartz (90)
Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu - Jenny Strandheim (Alva Moberg), Emma Stiansen (Kaja Kristiansen), Stina Næss Berge, Maria Hansen Kilset (Margrethe Nygård) - Maiken Hovelsaas (Kira Steingrimsen), Kristine Tjellaug Finnestrand, Tanja Dutta Løfshus (Selina Kortvedt) - Katharina Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz, Kaja Bjørkvold.