Rapport fra jentenes treningsleir

Strømsgodsets nyetablerte damelag bruker vinterferien til treningsleir på Gulskogen. Her er en rapport fra trenerteamet.

Annonse:

Det er en helt vanlig tirsdagsmorgen, litt grått og kanskje en varmegrad eller to på Gulskogen.  Klokka er åtte og foreldre som skal på jobb leverer barn i barnehagen på SIF huset. Det er nok en del som stusser over at det allerede er full aktivitet på det grønne kunstgresset. Hvem er disse 20 jentene , alle korrekt antrukket i SIF tøy?

- Dette er jden nye satsingen på damelaget til SIF, får de som spør, til svar. Og vi får anerkjennende kommentarer tilbake.

Strømsgodset TF damer gjennomfører i vinterferieuke en treningsleir lokalt på Gulskogen under glimrende forhold. Selv om leiren holdes lokalt på vår vanlige arena, skal den likevel inneholde det samme som enhver treningsleir består av: treninger og atter treninger, kamper og sosiale aktiviteter som binder gruppa sammen. Og ikke minst det å være sammen en uke mer eller mindre hele tiden, er spesielt viktig for denne gruppa.

Laget har jo kun en drøy måneds historie bak seg, bestående av spillere fra flere ulike klubber, så behovet for å skape fellesskapet er stort og viktig. En trening fredag, en trening lørdag med videoanalyse, kamp  mot Drøbak /Frogn søndag morgen, trening søndag kveld, trening, videoanalyse, fotosession av spillerne, pizzakveld på Jonas B. Gundersen, tirsdag morgentrening og kamp mot Asker på kvelden, onsdag morgentrening, ettermiddagstrening før avreise til SIF hytta på Konnerud, og tacokveld hvor jentene må vise egenskaper i kokkekunst. Torsdag morgen frokost på SIF hytta og ny morgenøkt på Gulskogen. Slik blir vinterferien avviklet.

Hva får jenter mellom 15 til 22 år gamle til å være med på et slikt «kjør»? Det er dette som er grunnlaget for at SIF går inn for å danne et damelag. Jenter som har akkurat de samme ambisjonene  som guttene, men som ikke har fått denne muligheten før, hvert fall ikke i denne byen. Disse jentene ønsker å trene mer enn de to øktene som vanligvis er tilbudet for dem. Her får de virkelig jobbe med idretten sin på lik linje med gutta. Strømsgodset damene skal ha sin utenlandstur, i påsken med opphold og treninger og kamper i Aalborg.

Alternativet for disse ambisiøse jentene ville vært en Oslo klubb, som så mange drammensjenter med fotball ambisjoner har gjort i flere år, til klubber som Stabæk, Grei og Vålerenga.

Nå håper Strømsgodset å stoppe denne lekkasjen av spillere, slik at klubben kan være med i toppen av norsk kvinnefotball om noen år.

Opplegget med mange kvalitetstreninger med «trøkk» og klare mål, støttet fysiohjelp, tilbud om styrkerom for skadete spillere, videoanalyser mm. er en ny «verden» for de fleste av disse jentene.

Og når det var noen timer fri mellom kamp og trening søndag, ble de oppfordret til å se engelsk kvinnefotball som vises så å si hver søndag på norsk tv. Denne søndagen var det toppkampen City mot Chelsea som de fikk beskjed om å ta en titt på, for å se hvordan forbilder som Reiten, Mjelde eller Thorisdottir løser sine oppgaver på banen. Kanskje kommer det er ny Reiten eller Mjelde fra Drammen etter hvert. Vi er jo tross alt  fra byen der Martin Ødegård kommer fra…….

Søndag spilte jentene kamp mot Drøbak/Frogn på Gulskogen – et lag fysisk sterkt lag som rykket ned fra 2 divisjon forrige sesong. Drøbak vant 3-0 i en kamp som ga mye læring for våre jenter. Trenerteamet oppsummere kampen slik:

- I store deler av kampen klarer vi å spille jevnt mot et lag som spilte 2 divisjon i fjor. Vi klarer stadig bedre å tilpasse oss fysisk sterke motstandere med høyere tempo. Utover i 2 omgang skaper vi også en del gode overganger og sjanser. Scoringene vi får imot kan lett unngå med riktig justering og veiledning fra trenerteamet.

Den andre kampen i treningsleiren ble spilt tirsdag mot Asker. Her ble det seier 2-1 for Strømsgodset-jentene.

Annonse fra Eliteserien: