Opprykk for damelaget

Vi gratulerer Strømsgodset-jentene med opprykk til 3. divisjon!

Annonse:

Det ble store og elleville jubelscener på Gulskogen da Godset-damenes første opprykk var et faktum. Fra starten i januar 2020, var målet å klatre til topps i seriesystemet, men avlyste sesonger og utsatt oppstart, ble høstsesongen 2021 første mulighet for å komme nærmere det ambisiøse målet.

Med poeng i siste hjemmekamp mot tabelltoer Huringen/ROS ville laget kunne starte klatringen i seriesystemet. Godset tok straks tak i kampen, og et ballsikkert hjemmelag hadde kommandoen i hele første omgang. På tross av et stort spillemessig overtak, ville det ta nesten en hel omgang før Kira Steingrimsen scoret etter et meget godt løp fra sin dype midtbanerolle. Fra kort hold satte hun ballen forbi Huringen/ROS-keeperen.

2. omgang fortsatte med et stort overtak fra hjemmelaget, og etter kun kort tid kom Mawa Sesay alene med keeper, rundet henne, og satte ballen sikkert i mål. Imponerende av Mawa som tidligere på dagen hadde kommet hjem fra landslagssamling for J16 landslaget og tre landskamper tidligere den uken.

Resten av kampen ble preget av et hjemmelag som hadde full kontroll, og som var fornøyd med resultat og kampbilde.

Godset-damenes opprykk er dermed et faktum og håpet er at dette vil kunne være en start på en videre reise oppover i seriesystemet. Men håpet er også at dette opprykket vil kunne gi ringvirkninger til mer enn kun Strømsgodset, men som en motivasjon for flere fotballspillende jenter i hele Drammensområdet. Et opprykk for Godset, men forhåpentligvis også et opprykk for videre satsing for jente- og damefotballen i vårt distrikt.

Kampfakta
4. divisjon kvinner
Strømsgodset – Huringen/ROS 2 – 0 (1 -0)

Mål: 1-0 Kira Steingrimsen (42), 2-0 Mawa Sesay (52)
Strømsgodset TF: Oda Fredriksen Mykstu, Hesho Swara (Kristina Lind), Kaja Kristiansen, Emma Stiansen (Thea Hilt), Lotte Fåsen, Dina Magnussen, Kristine Finnestrand (Alva Moberg), Kira Steingrimsen (Kaja Hilt), Katharina Dalbakk, Mawa Sesay (Helene Lie Sæten), Thea Muggerud Schmidt (Guro Røgeberg)

Jenny Olsen (ubenyttet reserve)

Annonse fra Eliteserien: