3I9A0177

Ny storseier på Gamle gress

Damelaget slo Runar 6-0 på Marienlyst fredag kveld og tok sin ellevte strake seier i 3. divisjon.

Se scoringene på YouTube eller i videospilleren under:

Strømsgodset tok imot Runar fra Sandefjord på Marienlyst denne regnfulle fredagskvelden. Runar har, i likhet med mange av de andre lagene i denne avdelingen, rykket ned fra 2.divisjon.

Det er kun en uke siden Godset storspilte foran et rekordpublikum på Marienlyst. Uken etter kampen har blitt brukt til å omstille seg til mer vanlige kampomgivelser, samt å få forrige helgs tøffe kamp ut av beina.

Dette ble som ventet en kamp med spill mot ett mål i 90 minutter mot et meget lavtliggende Runar-lag. De var kommet primært for å forsvare seg med alle sine spillere på egen banehalvdel, samt å få ned tempo i kampen.

Strømsgodset strevde innledningsvis å skape de store målsjansene, da ballen ofte gikk for sakte, det ble for mange feilpasninger og nøyaktigheten i innlegg og aggressiviteten foran Runar-målet ikke var god nok.

Så etter 20 minutter var det en god corner fra vår kaptein Katharina Dalbakk som ble omsatt i mål for drammenserne. Fra kort hold headet Kristine Finnestrand inn kampens første mål.

Dette skulle vise seg å være forløsende, for bare i underkant av to minutter senere gikk så hjemmelaget opp i tomålsledelse. Selvsagt var det seriens store målscorer Ingvill Hågensen Hartz som viste seg frem med et skudd fra kort hold.

Etter 37 minutter var det deretter en genial Ingvill-vending i feltet som forårsaket at Kaja Bjørkvold kunne kjempe inn mål nummer tre for Godset.

I andre omgang fortsatte det på akkurat samme måte, et bortelag som lå svært lavt og som hadde ingen avslutninger på mål i løpet av 90 minutter.

Ingvill Hågensen Hartz scoret sitt 50. mål for Strømsgodset fredag kveld. Foto: Tonje Moberg

Det ble også tre mål i andre omgang, det første et fint langskudd av Ingvill Hågensen Hartz, som hun satt pent opp i høyre vinkel. Dette var Ingvill sitt mål nummer 50, og det kun på 22 kamper, som er suveren rekord i seniorfotballen i Godset.

De to andre målene kom først ved Katharina Dalbakk på et fint gjennomspill og deretter ved innbytter Margrethe Nygård som fikk gleden av å score kampens siste mål fra kort hold.

Hjemmelaget kom nok ikke opp i samme entusiasme, tempo og trøkk som vanligvis kjennetegner dette laget. Det ble en del forandringer siden forrige kamp på grunn av karantene, skader og sykdom, slik at flere av sommerens nysigneringer fikk spille fra start for aller første gang.

Charlotte Listedt Haddeland og Helene Houmb utgjorde stopperparet og på midtbanen startet Henriette Johnsen Strand - sistnevnte var kanskje den Godset-spilleren som man la mest merke til i denne kampen.

Neste kamp for damelaget er lørdag 2. september 15:00 borte mot Skarphedin i Bø.

Kampfakta: Strømsgodset – Runar 6-0 (3-0)

Mål: 1-0 Kristine Finnestrand (20), 2-0 Ingvill Hågensen Hartz (22), 3-0 Kaja Bjørkvold (37), 4-0 Ingvill Hågensen Hartz (52), 5-0 Katharina Dalbakk (62), 6-0 Margrethe Nygård (76)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu - Emilie Blikken (Alva Moberg), Charlotte Listedt Haddeland (Kaja Kristiansen), Helene Houmb, Jenny Strandheim (Elisabeth Haugrud Bøhn) - Tanja Dutta Løfshus (Dina Magnussen), Kristine Finnestrand (Selina Marie Kortvedt), Henriette Johnsen Strand - Katharina Dalbakk (Ida Marie Elmholdt Kjelsrud), Ingvill Hågensen Hartz, Kaja Bjørkvold (Margrethe Nygård).