IMG_1196

Ny storseier i lokaloppgjør

Storscorer Ingvill Hågensen Hartz var i scorings- og rekordhumør da Godset-damene slo Solberg 10-0 på bortebane.

Se målene her.

Denne gangen var det en kort reise for oss til bortekampen. Solberg tok imot serielederen på hjemmebane denne fredagskvelden. Et Solberg-lag som holdt Godset-damene til uavgjort til langt ut i annen omgang i vårt første møte denne sesongen.

Det ble imidlertid aldri en spennende kamp i lokaloppgjøret, for det var Godset-damene altfor overlegne til. De dominerte kampen fullstendig fra første spark på ballen denne kvelden og gjennom samfulle 90 min. Laget ga seg ikke før ti baller hadde havnet i nettet bak Solberg-keeperen.

Denne gangen skulle det ikke gå mer enn 17 minutter før lagets storscorer Ingvill Hågensen Hartz satte inn sitt første av hele seks mål denne kvelden.

Det var virkelig flott å se spillet hvor Godset-angrepene kom på løpende bånd, noe som resulterte i en rekke målsjanser. Mål nummer to kom på et godt og kjapt skudd fra den gode midtbanespilleren Kira Steingrimsen. Selina Kortvedt har etter overgangen fra Stoppen/ Lier vist seg frem som en målscorer, så også i denne kampen, gjennom å vinne flere dueller inni boksen, før hun satte ballen kontant i mål.

Resten av målene våre handler mye om Ingvill Hågensen Hartz og hennes spesifikke egenskaper til å omsette målsjanser innenfor 16-meteren i mål. Selvsagt må det nevnes at hun har spillere rundt seg som absolutt bidrar til scoringene som gjorde glimrende forarbeid ved flere av hennes scoringer i denne kampen. Julie Henriette Arnesen som imponerte i sitt innhopp i 2. omgang, i sin debutkamp i 3. divisjon, fikk også gleden av å score et mål selv.

Godset-damene har virkelig tatt store steg i høst og det er morsomt å se lagets gode angrepsfotball som sitter så godt for tiden. På et meget solid Godset-lag, er det vanskelig å fremheve noen, men man så veldig mye til midtbanetrioen Dina Magnussen, Kira Steingrimsen og Selina Kortvedt. I frontleddet spilte kaptein Katharina Dalbakk en god kamp, men kampens store spiller vil være seksmålsscoreren Ingvill Hågensen Hartz. Høydepunktet er hennes mål nummer fire, da hun på en corner setter ballen i mål med hælen (!), da var det full sambastemning i Solbergelva.

Rekorder

Ingvill, og vår tidligere spiss Mawa Sesay, har tidligere tangert rekorden med fem mål i en og samme kamp for Godset, men etter denne fredagen troner Ingvill alene på toppen med seks mål. I tillegg må vi nevne at det er ingen i Strømsgodsets historie som har scoret 21 mål på seks kamper.

IMG_1278.JPG
Ingvill Hågensen Hartz står med imponerende 21 mål på seks kamper etter overgangen fra Hønefoss.

Neste kamp, vår siste hjemmekamp, går lørdag den 8. oktober kl. 15:00 på Marienlyst Stadion, mot Kongsberg.

Solberg SK - Strømsgodset 0-10 (0-5)

Mål: 0-1 Ingvill Hågensen Hartz (16), 0-2 Kira Steingrimsen (26),
0-3 Selina Marie Kortvedt (28), 0-4 Ingvill Hågensen Hartz (34),
0-5 Ingvill Hågensen Hartz (38) 0-6 Ingvill Hågensen Hartz (61),
0-7 Julie Henriette Arnesen (73), 0-8 Ingvill Hågensen Hartz (75),
0-9 Ingvill Hågensen Hartz (77), 0-10 selvmål Katrine Pettersen (90)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu, Embjørg Melby (Hesho Swara), Emma Stiansen (Kaja Kristiansen), Maiken Hovelsås, Elisabeth Haugerud Bøhn, Dina Magnussen, Kira Steingrimsen, Selina Marie Kortvedt (Kristine T. Finnestrand), Katharina Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz, Alva Moberg (Julie Henriette Arnesen)