Unknown

Ny seier i NM-kval for Godset-jentene

Strømsgodsets nye damelag slo Kongsberg 6-1 i NM-kvalifiseringen for J19.

Kampen som ble spilt i Vestfossen var ganske lik den første kvalikrunden, der SIF-jentene umiddelbart tok initiativet. De gikk ut med høyt tempo og høyt press og allerede midtveis i omgangen sto det 5-0 i protokollen.

De to første målene kom etter corner.

- Vi har fokusert mye på duellspill foran mål, blant annet på cornere. Det er derfor fint å se at vi er påskrudd når har vi har slike faste situasjoner. Vi skal fortsette å jobbe med å bli gode på dette. Fortsatt er duellspill i lufta noe vi må videreutvikle, sier trener Torkel Knudsen.

De andre scoringene kom etter pasningsspill og kombinasjoner i lengderetning.

- Dette er noe vi virkelig ønsker å se mer av fremover, sier Knudsen.

Etter hvilen falt prestasjonene flere hakk og det ble noe urytmisk over det hele. SIF-jentene produserte likevel store sjanser, men effektiviteten var ikke god nok.

- Det var mye bra i perioder, men vi ser også at det er en hel del å jobbe med videre i trening og kamp, sier Knudsen.

Målene mot Kongsberg ble scoret av Astrid Espevalen, Vilja Amundsen, Julie E. Brinchmann, Kira Steingrimsen og Kristine Finnestrand. Det siste var et selvmål. KIFs mål ble scoret av kaptein Ine Mette Bremnes i hennes siste kamp for klubben. Ine Mette melder nå overgang til oss i Strømsgodset. Velkommen skal du være!

NM-kvaliken er et gruppespill hvor tre av lagene går videre. Strømsgodset leder tabellen med full pott etter to runder. Nå gjenstår kamper mot Stoppen, Hallingdal og Holeværingen.

SIFs lag: Hannah Brevik, Embjørg Melby (30. min Maren Sofie Steiner), Astrid Espevalen, Linea Halvorsen, Mathilde Grimm (45. min Nora Mortensen Nilsen), Kira Steingrimsen, Ingrid S. Knudsen, Kristine T. Finnestrand, Julie E. Brinchmann (45. min Emilie Gulvang-Hansen), Vilja Amundsen, Helene L. Sæten (12 min Julie E. Brinchmann)

Ubenyttet innbytter: Nathalie Kasongo

Sist helg spilte jentene også en treningskamp mot Teie på Nøtterøy. Her ble det seier 2-1 etter scoring av Vilja Amundsen, samt et selvmål.

Neste kamp nå er mot Bærum lørdag 15 februar kl. 11.00 på Gulskogen.