Skjermbilde 2023-06-05 kl. 17.57.20

Ny seier for damene

Damelaget fortsetter å toppe tabellen etter seier og total dominans mot Lyngdal/Flekkefjord. Lørdagens bortekamp endte med 5-1-seier.

Det var et heltent og fokusert Strømsgodset-lag som gjestet Lyngdal/Flekkejord på denne varme lørdags ettermiddagen på sørlandet. Motstanderen er et nytt bekjentskap for oss, i likhet med så mange av de andre lagene i årets 3. divisjon, etter omleggingen av seriesystemet.

Det ble allerede i kampens åpningsminutter produsert mange og store muligheter for Godset. Det ble rullet opp det ene angrepet etter det andre med mange innlegg, skudd og gjennomspill.

I det 10. spilleminutt satte Kira Steingrimsen ballen i mål etter en corner. Vi fortsatte vår store dominans og to scoringer med ti minutters mellomrom gjorde at vi ledet 3-0 etter 30 minutter.

Begge scoringene kom ved Ingvill Hågensen Hartz, som gjør at hun er oppe i tolv scoringer denne sesongen.

Fem minutter før pause fikk vi så frispark, som lagets gode midtstopper Stina Næss Berge headet fint i mål. En veldig godt gjennomført omgang av Godset-damene der de styrte det meste av det som skjedde på banen og skal ha ros for mye godt spill.

Vi bestemte oss i pausen for å opprettholde det aggressive og offensive spillet vi hadde i 1. omgang, og kaptein Katharina Dalbakk økte vår ledelse til 5-0 allerede i første minutt av andre omgang.

Resten av omgangen var preget av et stort ballinnehav for våre Godset-damer, men både en god keeper og unøyaktighet i det avgjørende øyeblikket foran motstanderens mål gjorde at vi ikke scoret flere. Hjemmelaget fikk en redusering på slutten av kampen, med sitt eneste skudd på mål.

Godset-damene var fornøyde med mye av banespillet sitt, men var ikke fornøyd med effektiviteten foran mål denne gangen. Her har damene et klart forbedringspotensial.

Kampen viste også at damelaget har en god og bred stall i år: Kira Steingrimsen spilte sin første kamp fra start av i årets sesong og hun var fremtredende på Godsets midtbane. Vår beste midbanespiller i fjorårets sesong, Dina Magnussen, årsdebuterte i denne kampen. Hun har vært ute med en langvarig skade hittil i sesongen, og hun viste seg frem på en meget positiv måte. I tillegg fikk unge og lovende Elisabeth Haugrud Bøhn sitt første innhopp i 3. divisjon i år.

Den lange bussturen hjem ble forkortet med pizza, quiz, kampsamtaler og selvsagt gleden over tre nye poeng hjem til Drammen.

Neste kamp for damelaget er mot Stathelle fredag 9. juni kl. 19:00 på Marienlyst Stadion.

Kampfakta Lyngdal/Flekkefjord – Strømsgodset 1-5 (0-4)

Mål: 0-1 Kira Steingrimsen (10), 0-2 Ingvill Hågensen Hartz (19), 0-3 Ingvill Hågensen Hartz (29), 0-4 Stine Næss Berge (40), 0-5 Katharina Dalbakk (46), 1-5 Maria Rørtveit (82)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu (Madeleine Samuelsen), Emilie Blikken (Elisabeth Haugrud Bøhn), Stina Næss Berge, Emma Stiansen, Jenny Strandheim (Alva Moberg), Kira Steingrimsen (Annie Ødegård), Dina Magnussen (Selina Kortvedt), Katharina Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz, Kaja Bjørkvold.