Ny hovedtrener på damelaget

Jens Petter Berg (32) er damelagets nye hovedtrener. Han har signert en 2-års kontrakt med klubben, og skal kombinere jobben med stillingen som akademileder i Talentgården.

Annonse:

Jens Petter Berg kommer fra rollen som assistenttrener for Øvrevoll Hosle IL (ØHIL) sitt damelag i 1. divisjon. Han har bred trenererfaring fra blant annet IL ROS, Stoppen, Stabæk, NTG og NFF Oslo før han de siste årene har hatt sitt trenervirke i ØHIL. 

Potensialet i Godset er stort på jentesida, og dette var en mulighet som var vanskelig å la passere

— Jens Petter Berg
Jens Petter har erfaring fra både kvinne- og herrefotballen og har jobbet med spillere fra 10-års alderen til senior. Nå ser han frem til å ta over hovedansvaret for Strømsgodsets damelag:

- Potensialet i Godset er stort på jentesida, og dette var en mulighet som var vanskelig å la passere. Jeg kjenner godt til hvordan ting har vært på jentesiden tidligere i Buskerudfotballen. Nå rustes det godt opp, og man har en toppklubb i ryggen som satser, det legges merke til - også utenfor Drammen, sier Jens Petter Berg.

Han har tro på at han kan bidra med å heve nivået ytterligere.

- Spesielt gjennom jobben i 1. divisjon i ØHIL har jeg opparbeidet meg noen referanser som kommer til å være veldig nyttige for den videre satsningen i Strømsgodset. Jeg har troen på at vi kan være det ENE laget som får muligheten til å rykke opp 3.divisjon, samtidig som jeg vet at det kommer til å kreve en grundig jobb fra jentene og oss i teamet. Vi skal gå for å pushe grenser hele veien, fortsetter den nye hovedtreneren.

Har gjort et godt førsteinntrykk

Ved siden av det å være trener på feltet skal Jens Petter gjennomføre hospiteringsøkter hos våre samarbeidsklubber, lede sportslig forum for våre samarbeidsklubber, samt delta på ulike tiltak i regi av klubben.

Jens Petter hadde sin første damelagsøkt på Gulskogen på onsdag
Jens Petter hadde sin første damelagsøkt på Gulskogen på onsdag

Sportslig og administrativ leder for damelaget, Jarle Finnestrand er svært fornøyd med å få Jens Petter på plass:

-  Vi er utrolig stolt og glad for at vi fikk muligheten til å signere Jens Petter og han har allerede rukke å imponere oss. 

Midtbanespiller Maiken Hovelsås har fått et godt førsteinntrykk av den nye treneren:

- Jeg er veldig fornøyd med det jeg har sett så langt, og opplever også at resten av jentene er det samme. Selv har jeg hatt Jens Petter som trener før, og var fornøyd den gang også. Han er en bra fyr og vi merker alle at han besitter mye fotballkunnskap sier Maiken Hovelsås.

 

Akademileder i Talentgården

I tillegg til rollen som damelagstrener har Jens Petter blitt ansatt i en 70% stilling som akademileder i Talentgården på Sundland. Her skal han trene 6-13 åringer på vårt fotballakademi, samt bidra som trener på Eliteakademiet for jenter. 

Talentgården
Talentgården

- 6-13 år er en alder hvor man kan påvirke ganske mye av grunnlaget barna kommer til å ha som ungdomsspillere. Grunnlaget er godt satt av de som jobber der nå, så skal vi samarbeide om veien videre, og det gleder jeg meg til, sier Jens Petter Berg. 

Driftsleder i Talentgården, Jørgen Røgeberg, ser også fram til å få med seg Jens Petter på laget. Han erstatter Ståle Brandsrud som har bestemt seg for å søke nye utfordringer.

- Jens Petter tar over det sportslige ansvaret etter Ståle Brandsrud som leder for akademiet i Talentgården. Han har nylig fullført UEFA A-lisens og har således høy kompetanse som barn og unge vil få gleden av i Talentgården, sier Røgeberg.

- Jens Petter har bred erfaring som fotballtrener, blant annet med flere år bak seg i Stabæks akademi og på damelaget til ØHIL. I tillegg har Jens Petter jobbet som trener på NTG Bærum. Jens Petter tikket av samtlige bokser og han er akkurat den vi er ute etter nå. Kombinasjonen av å ha en fulltidsstilling som jobber med damelaget og med våre tiltak for de yngste i Talentgården, tror vi vil være veldig positivt. Vi gleder oss til å se Jens Petter ute på matta for å skape utvikling og fotballglede, sier Jørgen Røgeberg.

Vi ønsker Jens Petter Berg hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: