2023.06.09 Strømsgodset TF Damer - Stathelle 5-1 (203)

Ny hjemmeseier for jentene

Damelaget slo Stathelle 5-1 på Marienlyst fredag kveld.

Hjemmekamp på Marienlyst i et flott sommervær var rammene mot Stathelle fredag kveld og det så virkelig ut til at Godset-damene likte seg. Fra første spark ble det satt inn et voldsomt press mot bortelagets mål som vedvarte i samfulle 90 minutter.

Det skulle bare gå fire minutter før toppscoreren i 3. divisjon, Ingvill Hågensen Hartz, startet sitt målshow. Så i intervaller med ti minutters mellomrom dukket hun opp, satte inn mål nummer to og tre, altså ekte hat-trick i første omgang.

Dette var Ingvill sitt niende (!) hat-trick for oss på bare 17 kamper, og hun er nå opep i 40 mål i den blå Godset-drakten. Sammen med sin frontmakker Kaja Bjørkvold, som også scoret to mål i kampen, danner de nå en duo som virkelig spiller hverandre gode for tiden. Kaja er forøvrig nummer to på toppscorerlisten.

Andre omgang ble preget av et hjemmelag som jaktet flere mål, men som slurvet noe i de avgjørende øyeblikkene. Stathelle ble spilt veldig lavt med laget sitt og utfordringen ble for oss å opprettholde tilstrekkelig balltempo og gode nok bevegelser, for å løse opp deres forsvar. Vi skapte nok sjanser til å score flere mål i 2. omgang, men vi må bli enda bedre til å utnytte de mange gode mulighetene vi skaper.

Backene var spesielt svært aktive i denne kampen. Gjennom offensivt backspill produserte de mange og gode innlegg foran motstanderens mål.

Hallingjenta Jenny Strandheim var god fra sin backposisjon, videre utmerket Stina Næss Berge og Maiken Hovelsås seg også med en god kamp. Til slutt må vi selvsagt nevne to- og tremålsscorerne Kaja Bjørkvold og Ingvill Hågensen Hartz.

Ettersom Sandefjord tapte hjemme for Skarphedin på søndag er det nå Godset og Start som ligger i tet med like mange poeng. Vi topper imidlertid fremdeles tabellen på bedre målforskjell enn Start etter vår tredje 5-1-seier på rad.

Neste kamp for damelaget er borte mot Hei IL fra Porsgrunn fredag 16. juni kl. 19:00.

Kampfakta Strømsgodset – Stathelle 5-1 (4-0)

Mål: 1-0 Ingvill Hågensen Hartz (4), 2-0 Ingvill Hågensen Hartz (14), 3-0 Ingvill Hågensen Hartz (24), 4-0 Kaja Bjørkvold (34), 5-0 Kaja Bjørkvold (61), 5-1 Emilie Blikken (selvmål) (69)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu (Madeleine Samuelsen), Emilie Blikken, Emma Stiansen (Dina Magnussen), Stina Næss Berge, Jenny Strandheim, Maiken Hovelsås, Kristine Finnestrand, Kira Steingrimsen (Selina Kortvedt), Katharina Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz, Kaja Bjørkvold.