EIR05860Web Strømsgodset Damelag

Ny hjemmekamp for damelaget

Etter 13-0-seier over Runar er det nå Skarphedin som er neste motstander på Marienlyst for damelaget torsdag klokken 19.

Bildetekst: Kaja Bjørkvold sto frem med fire scoringer i 13-0-seieren over Runar på fredag. På bildet i aksjon i serieåpningen mot Hønefoss 2, som endte med 7-1-seier.

Etter to bortekamper mot Start (3-0-tap) og Runar (13-0-seier) er det i morgen klart for ny hjemmekamp for damelaget. Motstander er Skarphedin, som er eneste lag som har slått oss på Marienlyst siden damelagets oppstart i 2020.

Vi gleder oss til ny kamp for jentene på Marienlyst og håper flest mulig tar turen for å støtte laget. Avspark på Marienlyst er klokken 19:00 og det er gratis inngang. Vel møtt!

Se de 13 scoringene mot Runar her, og les om de to foregående bortekampene under videospilleren.

Start-seier i Kristiansand

Dette var Starts første offisielle hjemmekamp for deres damelag og omtrent 1500 sørlendinger ville være med på denne begivenheten.

Godset startet kampen godt og hadde initiativet første halvdel av omgangen. Vi kom til flere gode innlegg særlig fra vår høyreside, der Emilie Blikken fra sin backposisjon kom frem i banen.

I tillegg fikk også Tanja Løfshus noen muligheter i denne omgangen til å vise frem skuddfoten sin, men traff ikke bra nok denne gangen. Inspirert av hjemmepublikumet kom Start sterkere den andre halvdelen av omgangen på Sparebanken Sør Arena, hvor de scoret litt enkelt på en corner etter 26 minutter.

Start var totalt sett det førende laget i 2. omgangen, men Godset hadde sin beste periode i starten av omgangen. På stillingen 1-0 etter ca. 10. minutter så var vi nære på en utlikning, men skuddet fra kort hold, fra Kaja Bjørkvold ble dessverre reddet av Starts keeper.

Det var også på en corner til Start etter 78 minutter hvor markeringen sviktet, de scoret sin andre scoring. Bare minuttet senere fikk så Start sin siste scoring på et innlegg hvor de fikk stå umarkert å skyte ballen i mål.

De mest fremtredende spillerne for Strømsgodset denne gangen var backene Emilie Blikken og Jenny Strandheim.

Kampfakta Start– Strømsgodset 3-0 (1-0)
3. divisjon kvinner, Sparebanken Sør Arena

Mål: 1-0 Maja Kronborg (26), 2-0 Maja Kronborg (78) 3-0 Anny Kerim-Lindland (79)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu, Emilie Blikken, Stina Næss Berge, Emma Stiansen, Jenny Strandheim (Margrethe Nygård), Maiken Hovelsås, Kristine Finnestrand, Tanja Løfshus (Selina Kortvedt), Ingvill Hågensen Hartz (Guro Røgeberg), Kaja Bjørkvold, Katharina Dalbakk.

IMG_6192.JPG

Scoringsrekord i Sandefjord

Runar fra Sandefjord var motstander for Godset i tredje serierunde. Etter forrige serierundes tap i Kristiansand, var det et meget påskrudd Godset-lag som tok tak i kampen fra start av, og slik fortsatte det kampen ut. Resultatet ble en rekordstor trettenmålsseier, der hele seks ulike spillere kom på scoringslisten.

Runar, som spilte i 2.divisjon i fjor, har hatt en tung start på sesongen og var totalt underlegne i denne kampen mot Godset. Det var enveiskjøring i samfulle 90 minutter hvor vi skapte hele 36 avslutninger på og utenfor mål.

Mellom Ingvill Hågensen Hartz sin fine heading på corner i det 9. minutt og Selina Kortvedt sitt lure skudd i det 89.minutt, puttet Godset mål jevnt og trutt gjennom begge omganger. Kaja Bjørkvold ble dagens toppscorer med hele fire mål i denne kampen, tett fulgt av Tanja Løfshus med tre og selvsagt bidro lagets toppscorer i fjor Ingvill Hågensen Hartz med totalt tre fulltreffere. Apropos fulltreffere må venstreback Jenny Strandheim nevnes da hun curler ballen inn i motsatt kryss med et følsomt skudd fra kanten av 16 meteren. En praktfull scoring av Hallingdalsjenta.

På et godt Godset-lag må firemålsscorer Kaja Bjørkvold fremheves, midtbanen ble dominert av en ballsikker Tanja Løfshus. I tillegg må midtstopper Emma Stiansen berømmes for sine offensive bidrag i denne kampen.

Kampfakta Runar- Strømsgodset 0-13 (0-5)
3. divisjon kvinner, Haukerød kunstgress

Mål: 0-1 Ingvill Hågensen Hartz (9), 0-2 Kaja Bjørkvold (14), 0-3 Ingvill Hågensen Hartz (23), 0-4 Tanja Løfshus (26), 0-5 Ingvill Hågensen Hartz (30), 0-6 Tanja Løfshus (46), 0-7 Tanja Løfshus (51), 0-8 Katharina Dalbakk (53), 0-9 Kaja Bjørkvold (67), 0-10 Jenny Strandheim (69), 0-11Kaja Bjørkvold (75), 0-12 Kaja Bjørkvold (88), 0-13 Selina Kortvedt (89)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu, Emilie Blikken
(Maria Hansen Kilset) Emma Stiansen, Stina Næss Berge (Margrethe Nygård), Jenny Strandheim (Kaja Kristiansen),
Maiken Hovelsås (Selina Kortvedt) Tanja Løfshus, Kristine Finnestrand (Kira Steingrimsen), Katharina Dalbakk, Kaja Bjørkvold, Ingvill Hågensen Hartz