Godset satser på jentene

Strømsgodset Toppfotball starter opp damelag i 4. divisjon – med en langsiktig visjon om å nå toppen av norsk fotball. Les mer om satsingen her.

Annonse:

Bildetekst over: Fra venstre: Erik Kalmo, Jarle Finnestrand, Kristine Finnestrand, Kira Steingrimsen, Torkel Knudsen.

I over ett år har det blitt jobbet i kulissene med å etablere en satsing på kvinnefotball i Strømsgodset og nå har vi gleden av å presentere planene. Først var det diskusjoner om samarbeid med andre lokale klubber, men på høstparten i fjor ble det besluttet å stå på egne bein.

Strømsgodset Toppfotball innleder dermed satsingen i 4.divisjon. Ambisjonene på sikt er å klatre gradvis i divisjonssystemet – helt opp til Toppserien.

- Vi er veldig glade for endelig å kunne presentere en toppfotballsatsing på jenter her i Strømsgodset. Vi tenker langsiktig og vi skal bygge steg for steg. Vi skal utvikle unge, sultne spillere som vil noe. Det fine med å starte opp i 4. divisjon er at vi kan bygge opp vår egen kultur og setter vår egen standard med fokus på verdier og holdninger. Det vil legge grunnlaget for hele fremtiden til Strømsgodsets damelag, sier prosjektleder for damesatsingen i Strømsgodset, Jarle Finnestrand.

Drifter seg selv

Han har vært involvert det siste året og vil også engasjere seg i det videre arbeidet. Damelaget til Strømsgodset vil drifte seg selv rent økonomisk. Det er heller ikke snakk om så store kostnader i etableringsfasen.

- Siden jeg begynte med dette i mars har jeg fått flere henvendelser fra næringslivet som ønsker å se en god modell for jentesatsing i SIF og som gjennom det ønsker å bidra. Men det viktigste er ikke økonomien – det viktigste er at vi får et godt sportslig tilbud, sier Finnestrand.

Damelaget vil naturligvis ha tilgang på mange av klubbens ressurser.

- Hele klubben står bak dette og vi har en veldig god dialog med ledelsen i Strømsgodset. Vi gleder oss enormt til å komme i gang, sier Finnestrand.

Tidligere Strømsgodset-spiller Torkel Knudsen skal trene laget sammen med Erik Kalmo. Torkel spilte 77 kamper for klubben fra 1986 til 1991 og er blå langt inn i hjerterota. De siste fem årene har han trent jente- og damelag i Drammens Ballklubb.

- Vi er opptatt av at jentene skal få de samme mulighetene som gutta. Nå skal vi legge til rette for en god satsing her i Strømsgodset, sier Torkel Knudsen.

Erik Kalmo har tidligere trent damelaget til Åskollen og drammenseren brenner sterkt for dette prosjektet. Både Kalmo og Knudsen understreker viktigheten av at det opprettholdes flere gode jentemiljøer i Nedre Buskerud. De tror etableringen av damelag i Strømsgodset kan bidra til økt rekruttering.

- Målet vårt er at denne satsingen inspirerer enda flere jenter til å starte med fotball, sier Kalmo.

En gledens dag

Strømsgodsets damelag er allerede i gang med treningen. De vil ha sin base på Gulskogen. Spillerstallen er allerede i ferd med å falle på plass.

- Vi har et godt bilde av det som skjer på jentesiden i Buskerud og kjører nå i gang med åpne treninger der klubbene kan nominere inn spillere. Vi skal ha et lokalt preg på laget, forteller Jarle Finnestrand.

Klubbutvikler i NFF Buskerud og ansvarlig for jentefotball, Nils Harald Strøm, ønsker satsingen i Strømsgodset velkommen.

- Det er en gledens dag at Strømsgodset nå tar denne rollen. Det har vært et ønske fra kretsen og klubbene å få på plass en skikkelig jentesatsing i Nedre Buskerud. Vår rolle handler om å bidra til god dialog mellom Godset og klubbene rundt. Vi opplever at klubbene er konstruktive og ønsker dette tilbudet. Det viktigste er at alle jenter får et kamptilbud som er tilpasset sine ferdigheter og ambisjoner, sier Strøm.

Annonse fra Eliteserien: