EIR03236Web Strømsgodset Damelag

Mawa Sesay til Vålerenga

Damelagets Mawa Sesay (17) er klar for Vålerenga.

Annonse:

Det er ingen hemmelighet at damelagets Mawa Sesay er en meget ettertraktet fotballspiller. Jarle Finnestrand, leder for Strømsgodset Toppfotball Damer, kan fortelle at han nær sagt har hatt henvendelser på Mawa fra samtlige klubber på de to øverste nivåene i Norge, og det hele har tilspisset seg veldig etter at Mawa representerte Norge under J17-EM i juni.

Alle de store klubbene på damesiden i Norge har kjempet om Mawas signatur. Etter måneder med forhandlinger falt valget til slutt på Vålerenga. Det er den klubben Mawa føler kan gi henne den beste sportslige utviklingen i årene som kommer.

Jarle Finnestrand har bistått Mawa med forhandlingene underveis og er tilfreds med at valget til slutt falt på Vålerenga, med tanke på at Strømsgodset per nå ikke er på øverste nivå på damesiden i norsk fotball.

- På damelaget i Strømsgodset har vi hele tiden vært klar over at vi har hatt Mawa på lånt tid, og denne tiden har vært fantastisk. Det å få lov til å være med å utvikle et slikt talent har vært utrolig spennende, lærerikt og utviklende for oss alle, sier Jarle.

Han mener at råmaterialet Mawa innehar er helt ekstremt, og at det ikke finnes grenser for hvor langt hun kan nå som fotballspiller.

- Ikke bare er Mawa en god fotballspiller, men også en fantastisk person. Hun har satt en standard på hver eneste trening og gitt av seg selv til alt og alle. Hun er en humørspreder som har gitt alle mye glede og bidratt stort i spillergruppen.

Jarle Finnestrand forteller at damelaget nå skal fortsette sin utvikling og reise mot toppen slik at vi en dag kan hente Mawa tilbake der hun hører hjemme.

- For meg er Godset ekte kjærlighet

Mawa selv er glad for at hun endelig har bestemt seg for veien videre, men synes det er svært trist å forlate gjengen som hun har blitt så glad i. 

- Allerede fra første dag følte jeg en sterk tilhørighet til laget. Jeg husker så godt første trening da jeg ankom feltet på Gulskogen. Kaptein Katharina Dalbakk og Dina Magnussen tok meg godt imot, og nervøsiteten jeg kjente på forsvant. Disse to jentene har betydd veldig mye for meg og vært rollemodeller for meg som menneske og min utvikling som fotballspiller.

- Torkel og Erik har vært veldig gode trenere i denne perioden. Selv om jeg i starten var litt nervøs og usikker, lærte vi hverandre raskt å kjenne, og de har lært meg masse, forteller 17-åringen som har notert seg for 21 mål på 14 kamper for Strømsgodset.

Mawa trekker spesielt fram at hun har lært mye om selve fotballspillet, bevegelsesmønsteret og den relasjonelle samhandlingen i tiden i Strømsgodset.

- Jeg kommer til å savne laget vanvittig mye. For meg er Strømsgodset som min andre familie, og Jarle Finnestrand har vært en rollemodell for meg og laget. En som alltid er der og som jeg vet at støtter meg uansett hva. En jeg alltid kan prate med om både fotball og andre ting - men samtidig setter han krav og har forventninger. 

Mawa både gruer og gleder seg til reisen videre, men er sikker på én ting:

- Vi sees igjen. For meg er Godset ekte kjærlighet, avslutter Mawa.

Hele Strømsgodset takker Mawa Sesay for innsatsen hun har lagt ned for damelaget, og ønsker henne masse lykke til i Vålerenga!

Annonse fra Eliteserien: