EIR05934Web Strømsgodset Damelag

Margrethe (16) avgjorde i overtidsdrama

Damelaget avgjorde på overtid og tok en ny seier i 3. divisjon slo Snøgg 3-2 på bortebane.

Et defensivt og duellsterkt hjemmelag, og i tillegg en meget god keeper, gjorde det vanskelig for Godset å få scoringer til tross for stort balleinnehav. Hjemmelaget fikk ytterligere motivasjon da de tok ledelsen på et frispark fra langt hold etter seks minutters spill. Strømsgodset kom til stadig flere sjanser utover i kampen, men en meget god Snøgg-keeper klarte å avverge mål på flere store sjanser.

Snøgg-keeperen klarte imidlertid ikke å holde stand mot Tanja Løfshus' elegante frispark fra 16 meters hold i det 31. minutt. Hennes presise dødballfot satte ballen kontant i nettet og utliknet for drammenserne.

Den andre omgangen fortsatte som den første, med et stort overtak i spillet, uten at det ga tellende resultat. Det var imidlertid Snøgg, som på en av de få kontringene de hadde i kampen, nok en gang tok ledelsen.

Med 2-1-ledelse til hjemmelaget gikk så kampen inn i noen dramatiske sluttminutter. Hjemmelaget forsvarte seg godt innenfor egen 16-meter mot et stadig større press.

I det 78. minutt ble Ingvill Hågensen Hartz felt i det hun dro seg fri i feltet. Det påfølgende straffesparket satte Tanja Løfshus sikkert i mål til 2-2.

Bortelaget fortsatte jakten på seieren i sluttminuttene. En scoring for Godset-damene ble annullert i det 89. minutt, men i det påfølgende første overtidsminutt fikk Godset et frispark fra langt hold.

Frisparket ble slått inn i Snøgg sitt felt, og ballen heades ned til innbytter Margrethe Nygård, som dukket opp på bakerste stolpe hvor hun satte inn seiersmålet til stor jubel for Godset-spillere og -supportere.

Godset-laget har absolutt spilt bedre kamper enn denne, men skal ha honnør for å stå på, selv om de ikke lyktes med alt. I denne kampen var det en spiller som virkelig utmerket seg, tomålsscorer Tanja Løfshus. Foruten målene og mange gode offensive bidrag, var hennes defensive jobbing av svært stor betydning for at Godset kunne dra fra Notodden med alle poengene.

Neste kamp for Godset-damene er hjemmekamp mot Randesund som går pinseaften lørdag 27.05.2023 kl. 15:30.

Kampfakta Snøgg - Strømsgodset 2-3 (1-1)
Mål:
1-0 Maren Finnebråten (6), 1-1 Tanja Løfshus (31), 2-1 Mali Tobiassen (69), 2-2 Tanja Løfshus (78), 2-3 Margrethe Nygård (90)
Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu (Madeleine Samuelsen), Emilie Blikken (Kristine Finnestrand), Emma Stiansen, Stina Næss Berge, Jenny Strandheim (Embjørg Melby), Selina Kortvedt (Margrethe Nygård), Tanja Løfshus, Maiken Hovelsås (Kira Steingrimsen), Katharina Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz, Kaja Bjørkvold