Finnestrand engasjeres på heltid

Strømsgodset mener alvor med damesatsingen. Fra 1. januar går Jarle Finnestrand inn i et fulltidsengasjement som sportslig og administrativ leder.

Annonse:

Tidligere i dag ble det kjent at klubben etablerer J17-lag neste sesong og at vi skal samarbeide med NFF Buskerud og Drammen Toppidrett om løfte tilbudet til jenter i vår region som har drømmer og ambisjoner. Samtidig er det klart at Betonmast Buskerud-Vestfold forlenger sin avtale som Hovedsamarbeidspartner for damesatsingen med tre nye år, noe som gir et nødvendig økonomisk fundament.

Som et ledd i denne satsingen kan vi nå fortelle at Jarle Finnestrand går inn på et treårig fulltidsengasjement som sportslig og administrativ leder for Strømsgodset Toppfotball Damer. Jarle kommer til oss etter fem år som Team Sales Manager i XXL Norge. Han har tidligere lang ledererfaring fra vår nåværende utstyrsleverandør Puma og Nike.

Vil øke rekruttering og interesse

Jarle har vært helt sentral i etableringen av damesatsingen i SIF, og bygget dette opp fra bunnen av sammen med Torkel Knudsen og Erik Kalmo. Nå får han muligheten til å videreføre dette arbeidet på fulltid.

- Jeg er stolt over å få denne muligheten og jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgaven. Sammen skal vi skape et nytt løft rundt damesatsingen i Strømsgodset, og vi håper dette også vil bidra til at vi utvikler enda flere gode jentemiljøer i distriktet. På sikt vil det øke både rekrutteringen og interessen lokalt, sier Finnestrand.

Jarle starter formelt på nyåret, men er allerede godt i gang med å spike det sportslige opplegget foran neste sesong. Drammenseren får det overordnede ansvaret for klubbens tre lag, samt oppfølging av samarbeidet med NFF Buskerud, Drammen Toppidrett og breddeklubbene. Han vil også jobbe tett med markedsavdelingen for å øke inntektsstrømmen rundt damesatsingen i Strømsgodset.

- For å kunne videreutvikle og profesjonalisere damesatsingen i klubben er det helt nødvendig å få på plass en administrativ ressurs på heltid. Ellers blir vi bare løpende etter. Jarle Finnestrand vet hva dette dreier seg om. Han har selv vært med å bygge opp satsingen fra den spede start i SIF, og vet hva som må til for å ta det neste steget. Han går inn jobben med lang erfaring og stor dedikasjon. Jeg er glad for at vi har fått dette på plass, sier daglig leder Magne Jordan Nilsen.

Daglig leder Magne Jordan Nilsen er fornøyd med å få Jarle Finnestrand på plass som leder for damesatsingen.
Daglig leder Magne Jordan Nilsen er fornøyd med å få Jarle Finnestrand på plass som leder for damesatsingen.

Samarbeid på tvers

Tidligere i høst ble det fattet et styrevedtak i Strømsgodset om å etablere J17-lag fra 2024. Vedtaket innebærer også at klubben skal ha en lokal profil på damesatsingen, som sikter mot toppen av norsk fotball, bygget på spillerutvikling, engasjement og kvalitet. For å lykkes med elitesatsingen forutsettes en helhetlig tankegang, tydelig strategi og forankring - og ikke minst større ressurser.

Jenteløftet i Strømsgodset krever tålmodighet og langsiktighet. Klubben skal ikke fristes til å «kjøpe» kortsiktig suksess – det skal utvikles over tid.

- Engasjement av Jarle Finnestrand som leder av damesatsingen på heltid er et strategisk grep for å bygge et sterkere fundament, både sportslig, økonomisk og organisatorisk, sier Magne Jordan Nilsen.

Selv har Jarle Finnestrand mange ideer om hvordan dette skal utvikles videre. Først og fremst er han opptatt av godt samarbeid og samspill med de aktørene som er involvert rundt jentefotball i regionen.

- Vi må jobbe med både trener- og spillerutvikling lokalt, og sørge for å skape enda bedre samarbeid på tvers av klubber og krets. Strømsgodset er klare for å ta dette ansvaret, og min opplevelse er at mange ønsker denne satsingen velkommen. Det har utelukkende vært svært god respons fra de klubbene jeg har vært i kontakt med.  Vi gleder oss til å løfte tilbudet til jentene i distriktet, sier Jarle Finnestrand.

Annonse fra Eliteserien: