EIR05875Web Strømsgodset Damelag

Damene storspilte i Porsgrunn

Damelaget var lekne og spilleglade da de tok sin åttende strake seier borte mot Hei fredag kveld - og ga seg ikke før ti scoringer hadde funnet veien til nettmaskene.

Se målene i videospilleren under eller på YouTube

Det var knyttet en viss spenning til hvordan varmen ville påvirke denne kampen, men la det være sagt med en gang: Oljen i Godset-maskineriet fungerte særdeles godt denne fredagskvelden i Porsgrunn. Hei var et av topplagene i fjorårets 3. divisjon, men ligger mer på midten i årets nye 3. divisjon.

Drammenserne som hadde tatt turen til Hei-banen fikk kanskje se årsbeste av damene. Presise pasninger, stor bevegelse, gode og effektive avslutninger gjorde at det var et lekent og spilleglad Strømsgodset som nesten gjorde hva de ville i løpet av første omgang.

Der det i de foregående kamper har vært noe ineffektivitet når det gjelder å omsette sjanser i mål, var det en større bestemthet og konsentrasjon i avslutningene denne gangen. Det er tydelig at fokuset laget har hatt den siste treningsuken på avslutninger slo ut i full blomst med hele ti scoringer.

De gode bevegelsene og de raske vendingene i spillet gjorde det svært vanskelig å stoppe de for dagen hvitkledde Godset-damenes jakt på mål. Særlig siste del av første omgang må vel betegnes som årets hittil beste periode. Vi scoret seks mål på 16 minutter (!) og to av målene kom på glimrende langskudd fra 25-30 meter, satt inn av Ingvill Hågensen Hartz og Tanja Dutta Løfshus. Det er samtidig gledelig for oss at vi setter målene på forskjellig måter, som igjen gjør oss uforutsigbare.

Hei gjorde endringer til 2. omgang, hvor de valgte å ligge med en mur foran eget mål på den trange banen. Vi fortsatte imidlertid vårt ensidig press mot Hei-målet og hadde mange skuddforsøk, men det resulterte i «kun» i to mål for oss.

Hele laget skal være fornøyd med fredagens prestasjon med samspill på høyt nivå. Vi lar oss imponere av Maiken Hovelsås sine ferdigheter, der hun stadig bekler nye roller. I dag var hun midtstopper og var sammen med Emma Stiansen gode i det oppbyggende spillet vårt. På midtbanen har Godset mange valgmuligheter nå, ettersom Dina Magnussen og Kira Steingrimsen virkelig har vist sine kvaliteter, etter at de ikke var så aktuelle i begynnelsen av sesongen.

I frontleddet var det mange gode prestasjoner og selvsagt må Ingvill Hågensen Hartz få æren for sine fire fine mål, samt gode bidrag til flere av lagets øvrige scoringer. Ingvill scoret for øvrig sitt tiende hat-trick i Godset-karrieren og det bare i løpet ni minutter.

Damelaget topper fremdeles tabellen på bedre målforskjell etter fredagens storseier.

Neste kamp for damelaget, som er siste kamp før ferien, er hjemme på Marienlyst mot Eik Tønsberg, fredag den 23. juni kl. 19:00.

Kampfakta Hei - Strømsgodset 2-10 (1-8)

Mål: 0-1 Kira Sveinsson Steingrimsen (3), 0-2 Kaja Bjørkvold (5), 1-2 Guro Gjems Fylkesnes (17), 1-3 Ingvill Hågensen Hartz (26), 1-4 Katharina Ruangruk Dalbakk (28), 1-5 Ingvill Hågensen Hartz (29), 1-6 Ingvill Hågensen Hartz (31), 1-7 Ingvill Hågensen Hartz (38), 1-8 Tanja Løfshus (42), 1-9 Katharina Ruangruk Dalbakk (49), 1-10 Kira Sveinsson Steingrimsen (79), 2-10 Tilde Nybro Lunde (82)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu (Madeleine Samuelsen), Emilie Blikken (Embjørg Hvidsten Melby), Emma Stiansen, Maiken Hovelsås, Jenny Strandheim (Kristina Fjellstad Lind), Tanja Løfshus (Margrethe Nygård), Dina Magnussen (Selina Marie Kortvedt), Kira Sveinsson Steingrimsen, Katharina Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz, Kaja Bjørkvold (Ida Marie Elmholdt Kjelsrud)