IMG_2279

Damene fosser videre - ny storseier i 3. divisjon

Strømsgodsets damelag vant 5-1 mot Snøgg 2 på Marienlyst torsdag kveld. Se høydepunktene her.

Hjemmekamp på Marienlyst, mot ubeseirete Snøgg stod på menyen for Godset-fansen denne torsdagskvelden og  det var god stemning på tribunen med bidrag blant annet fra GodsetUnionen. Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter 3 minutter på en corner der Kaja Kristiansen satt ballen i mål fra kort hold. Etter denne starten fortsatte vi å dominere, men på tross av flere gode muligheter, ble de fleste forsøkene for unøyaktige foran Snøgg målet. Snøgg kom gradvis mer inn i kampen i slutten av omgangen, og fikk noen sjanser på grunn av unøyaktigheter i pasningsspillet til hjemmelaget. De fikk sin utlikning like før pause etter flere feil fra oss.

I pausepraten bestemte jentene seg for å bedre pasnings- og duellspillet. Det hjalp oss og det var et mer bevisst og nøyaktig hjemmelag som satte sitt preg på andre omgang som vi dominerte stort. 2-1 kom nok en gang etter corner og denne gangen ved Kristine Finnestrand, som også var lagets mest markante spiller denne kvelden sammen med Katharina Dalbakk og Embjørg Melby.

Utover i omgangen begynte å Godset mer og mer å få i gang sitt gode pasningsspill. Et godt angrep med flere gode løp frem i banen gjorde at Embjørg Melby ble spilt helt fri, og sikkert satte inn hjemmelagets tredje mål.  Vi pøste på fremover og i det 82. min fikk Godset straffespark, som Godset-spiss Maiken Hovelsås satte sikkert i mål.

5-1 kom etter et mønsterangrep med hurtig pasningsspill på midten og løp i bakrom fra kaptein Katharina Dalbakk. Kira Steingrimsen fikk gleden av å score sitt første og hjemmelagets siste mål, etter et sugende løp fra midtbanen og til avslutning innenfor 16 meteren.

Hjemmelaget hevet seg altså mye fra en heller slapp og unøyaktig første omgang til en meget godkjent andre omgang. Dette har Godset-jentene også klart tidligere i år, så nok en gang en viktig lærdom for dette unge laget hvor blant annet 2006-modellene Kaja Kristiansen og Elisabeth Haugrud Bøhn spiller.

Strømsgodset TF- Snøgg 2 5-1 (1-1)

SIFs lag: Oda Mykstu, Lotte Fåsen (Elisabeth Haugrud Bøhn), Kaja Kristiansen, Emma Stiansen, Embjørg Melby, Kristine Finnestrand, Ingrid Knudsen (Kira Steingrimsen), Dina Magnussen, Katharina Dalbakk, Maiken Hovelsås, Guro Røgeberg (Annie Ødegård)
Mål: 1-0 3. min Kaja Kristiansen, 1-1 41. min Tuva Isaksen, 2-1 58. min Kristine Finnestrand, 3-1 64. min Embjørg Melby, 4-1 82. min Maiken Hovelsås (straffe), 5-1 84. min Kira Steingrimsen