IMG_9885

Damelaget seiret i toppoppgjør

Damelaget tok sin tiende strake seier da de slo Skarphedin 4-2 på bortebane mandag kveld.

Det ble en tett og spennende kamp på Sandvoll Kunstgress i Bø. Skarphedin som ligger på tredjeplass og som var ubeseiret på hjemmebane og tok imot serielederen fra Drammen til toppoppgjør i 3. divisjon BVT mandag kveld.

Dette ble et fartsfylt og fysisk oppgjør der begge lag jobbet hardt. Skarphedin startet kampen med et høyt press, men utover i omgangen begynte Godset-maskineriet å male og overtok kommandoen i kampen. I det omgangen så ut til å ende 1-1 etter to raske scoringer i starten, ble Godset-spissen Ingvill Hågensen Hartz spilt gjennom av Katharina Dalbakk. Når toppscoreren kommer i disse posisjonene så blir det mål, hennes mål nummer 15 på fem kamper i SIF-drakt og 2-1 til gjestene.

Damene har god fotballforståelse og er flinke til å vurdere de endringene som skal gjøres og sammen bestemte vi oss i pausepraten å gjøre noen tilpasninger til 2. omgang. Det medførte at vi fortsatte med et godt initiativ som resulterte i mål av Alva Moberg og Selina Kortvedt, begge etter gode angrep med mange gode kombinasjoner mellom flere av spillerne. Et sent mål av Skarphedin kunne ikke hindre at det ble en meget fortjent seier til Godset og revansje for nederlaget på Marienlyst. Serielederen trygget dermed posisjonen på toppen av tabellen.

På et hardtarbeidende og godt Godset-lag gjorde alle et vesentlig bidrag til seieren. Vi vil likevel fremheve forvarsfemeren med solid spill i store deler av kampen. På midtbanen styrte som vanlig en hardarbeidene Dina Magnussen både offensivt og defensivt, mens det ser ut til at Katharina og nyervervelsen Ingvill har funnet sammen med utrolige 34 målpoeng på fem kamper!

Dette var en av de avgjørende kampene i høst for å ta hjem seriemesterskapet til Drammen, så det var meget stor stemning både i garderoben og i bussen ned til Drammen som vi ser i videoen og «Helt til Strømsøåsen faller. Og ælva tørker inn……»

Neste kamp er lokaloppgjøret borte mot Solberg fredag 30. september kl. 19:00.

Skarphedin - Strømsgodset 2-4 (1-2)

Mål: 0-1 selvmål Anne Eskilt (4), 1-1 Maria Ladiszlaidesz (6), 1-2 Ingvill Håensen Hartz (41), 1-3 Alva Moberg (57), 1-4 Selina Kortvedt (61) 2-4 Jenny Langkås (83)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu, Embjørg Melby, Emma Stiansen, Maiken Hovelsås (Kaja Kristiansen), Elisabeth Haugerud Bøhn, Dina Magnussen, Kira Steingrimsen (Thea Hilt), Selina Marie Kortvedt, Katharina Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz, Alva Moberg (Helene Lie Sæten)