27.05.2023 Randesund hjemme Tonje Moberg (112)

Damelaget opp på tabelltopp

Damelaget klatret til toppen av tabellen etter 5-1-seier over Randesund på Marienlyst. Se høydepunktene fra kampen her.

Strømsgodset møtte denne lørdagsettermiddagen Randesund, som i likhet med så mange andre lag i divisjonen, er et nytt bekjentskap etter nedrykket deres fra 2. divisjon.

Hjemmelaget gikk ut i et voldsomt tempo, og skapte mange store sjanser de første ti minuttene i denne kampen. Det var skudd i stolpe, redninger på strek, gode innlegg og cornere. Etter dette kom Randesund noe mer med og fikk blant annet et par cornere uten at de skapte noen store sjanser.

Maiken Hovelsås ga så Strømsgodset ledelsen på et praktfullt langskudd som suste inn i krysset bak en meget god Randesund-keeper. Bortelagets angrepsspill bestod av kontringer og på en av de få de hadde, skulle de lykkes. På deres eneste skudd på mål i omgangen utlignet de Godset sin ledelse midtveis.

Dette ble innledningen til et målshow for hjemmelaget - tre mål på fire minutter. Først satte venstreback Alva Moberg en corner fra kaptein Katharina Dalbakk i mål. Deretter fulgte Kaja Bjørkvold opp med et knallskudd skrått fra 16-meteren og i motsatt kryss.

To minutter etter ble Maiken Hovelsås tomålsscorer med en fin heading etter nok en god corner fra Katharina Dalbakk. Det var meget god stemning blant hjemmelagets supportere i denne perioden.

Godset dominerte den første omgangen fullstendig og burde nok ha scoret flere mål, da vi traff treverket tre ganger og var flere ganger alene med Randesund sin gode keeper.

Andre omgang ble preget av et bortelag som la seg veldig lavt med en mur rundt 16-meteren. Hjemmelaget dominerte ballinnehavet, men ble for unøyaktige i avslutningsøyeblikket denne gangen - men vi skulle få en scoring også i den andre omgangen.

Et godt innlegg fra Tanja Løfshus ble slått inn i feltet, og Strømsgodset-spiss Kaja Bjørkvold avsluttet med en fin heading over keeper fra kort hold. Dette var hennes tolvte mål for sesongen.

På et jevnt godt hjemmelag må Maiken Hovelsås fremheves. Ikke bare for to veldig fine mål, men også for en sentral rolle gjennom hele kampen.

Ettersom Sandefjord slo Start 1-0 i en tett og jevn kamp på søndag, er Godset-damene serieleder for første gang denne sesongen.

Vår neste kamp er borte mot Lyngdal/Flekkefjord lørdag 3. juni kl. 15:00.

Kampfakta Strømsgodset – Randesund 5-1 (4-1)
Mål:
1-0 Maiken Hovelsås (18), 1-1 Ane Ulland (25), 2-1 Alva Moberg (29), 3-1 Kaja Bjørkvold (30), 4-1 Maiken Hovelsås (32),
5-1 Kaja Bjørkvold (73)
Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu, Emilie Blikken, Emma Stiansen (Jenny Strandheim), Stina Næss Berge, Alva Moberg (Annie Ødegård), Maiken Hovelsås, Tanja Løfshus, Kristine Finnestrand (Margrethe Nygård), Katharina Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz, Kaja Bjørkvold

Publisert: 30.05.2023
Skrevet av: Torkel Knudsen / Foto: Tonje Moberg