20210829-EIR02524 Web Godset damelaget

Damelaget i gang med oppkjøringen

Strømsgodsets damelag står med to seire og en uavgjort på de tre første treningskampene i sesongoppkjøringen.

Jentene innledet med en solid 9-0 seier i første kamp borte mot Holmen. J17-landslagsspiller Mawa Sesay scoret for øvrig fem av de ni målene.

I den neste kampen ventet Skarphedin i Telemarkshallen. Gjengen fra Bø kjempet i toppen av 3. divisjon forrige sesong og viste seg å være et temposterkt og aggressivt lag. Det fikk jente våre også merke, spesielt i frispillingsfasen. Likevel var det Strømsgodset som tok ledelsen etter at Mawa Sesay skaffet et straffespark som Kristine Finnestrand omsatte kaldt og rolig. Like før pausen kvitterte imidlertid Skarphedin.

Strømsgodset løftet både kvalitet og presisjon etter sidebytte og dominerte banespillet de siste 45 minuttene. Bare en god Skarphedin-keeper hindret scoringer. Uansett var denne kampen god læring for våre jenter.

I vinterens tredje kamp sto Ørn Horten for tur. Dette endte med seier 5-2. Ørn Horten ble nummer tre i 3. divisjon forrige sesong og er motstander for våre jenter i årets første hjemmekamp.  Begge lagene sliter med Korona og stilte dermed noe svekket. Strømsgodset hadde kun 12 spillere tilgjengelig for kamp. Mawa Sesay (2), Helene Lie Sæten, Kaja Hilt og Thea Hilt scoret våre mål. Dette var en meget god gjennomføring og viser at det er mye spennende å bygge videre på i oppkjøringen.

Damelaget reiser for øvrig til Tyrkia på treningsleir i slutten av måneden.

Se høydepunkter fra kampene mot Skarphedin og Ørn Horten her.