_A741279Web Strømsgodset Damelag

Avsluttet vårsesongen på tabelltopp

Damelaget slo Eik Tønsberg 9-0 på Marienlyst i siste kamp før sommerferien - og sørget med det for tabelltopp etter halvspilt sesong.

Marienlyst Stadion var stedet fredag kveld med siste hjemmekamp for damelaget i vårsesongen mot Eik Tønsberg. Eik rykket ned fra 2. divisjon i fjor og har hatt litt ujevne resultater i årets serie.

Godset-damene tok initiativ fra første til siste minutt med spilleglede, engasjement og trøkk. Tanja Løfshus sin frisparkfot startet målshowet, da Maiken Hovelsås satte inn frisparkreturen fra tverrliggeren. Neste mål kom etter glimrende spill hvor vi rullet opp på vår høyreside med backen Emma Stiansen. Hun fant hattrick-dronningen Ingvill Hågensen Hartz, som headet ballen i mål. Ingvill scoret også de to påfølgende målene, og sørget for sitt ellevte (!) hat-trick i Godset-drakta. Hjemmelaget gikk til pause med en solid firemålsledelse.

Spenningen var nå om Godset skulle være fornøyd med dette, eller om de ville fortsette storspillet fra første omgang.

Svaret på det var ganske enkelt: Fem nye scoringer ga hjemmelaget til det etter hvert svært fornøyde hjemmepublikumet, med en del trofaste medlemmer av GodsetUnionen.

Av de fem målene i denne omgangen vil publikum nok spesielt huske Stina Berge Næss sitt langskudd, som føk inn i Eik-målets kryss.

På et sterkt hjemmelag er det i utgangspunktet ikke riktig eller lett å fremheve noen enkeltspillere fremfor andre. Det var et godt samspillende hjemmelag som gjorde hverandre gode, og som uselvisk satte hverandre opp i gode scoringsposisjoner. Damene har virkelig tatt noen store steg denne våren og laget gleder seg til fortsettelsen i høst.

Neste kamp for damelaget er i august på bortebane mot Hønefoss 2.

Kampfakta Strømsgodset – Eik 9-0 (4-0)

Mål: 1-0 Maiken Hovelsås (14), 2-0 Ingvill Hågensen Hartz (25), 3-0 Ingvill Hågensen Hartz (36), 4-0 Ingvill Hågensen Hartz (40), 5-0 Stina Næss Berge (55), 6-0 Kaja Bjørkvold (64), 7-0 Stina Næss Berge (75), 8-0 Tanja Løfshus (87), 9-0 Jenny Strandheim (88)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu, Emma Stiansen (Alva Moberg), Maiken Hovelsås (Elisabeth Haugerud Bøhn), Stina Næss Berge, Jenny Strandheim, Tanja Løfshus, Kira Sveinsson Steingrimsen (Selina Marie Kortvedt), Kristine Tjellaug Finnestrand (Dina Magnussen), Katharina Dalbakk (Kristina Fjellstad Lind), Ingvill Hågensen Hartz (Ida Marie Elmholdt Kjelsrud), Kaja Bjørkvold.