Avsluttet sesongen med storseier

Strømsgodset-damene avsluttet sesongen med 9-0-seier borte mot Eik Tønsberg. Se målene her.

Annonse:

Se målene på YouTube eller i videospilleren under:

Situasjonen på tabellen var at drammenserne måtte vinne med minst fem mål, samtidig som Start måtte avgi poeng i sin bortekamp mot Stathelle. Det siste skjedde ikke, som de fleste vet. Dermed endte sesongen med 2. plass til tross for lørdagens storseier.

Godset dominerte stort fra start av, men var ikke skarpe nok i alle avslutningene de skapte. Kun ett mål ble resultatet etter første omgang, men det var av det fine sorten, et praktfullt langskudd fra midtstopper Helene Berg Houmb, hennes første mål i den blå drakta.

I andre omgang skulle imidlertid målene komme, og noen av dem gledet nok bortesupporterne ekstra mye. Særlig siste halvtime ble det vanskelig for Eik å stå imot et offensivt og mål-jaktende Strømsgodset-lag. Hele åtte mål ble det, hvor flere kom etter meget godt spill av damene.

Et prakteksempel av en kontring ble til slutt ekspedert i mål av formsterke Guro Røgeberg. Videre ble det nok et hat-trick på Alexandra Hebo Tangen, der hennes heading til 5-0 var av den aller fineste sorten.

Helene Houmb, som spilte sin fjerde kamp fra start etter overgangen fra Medkila, kronet dette med godt spill og to fine scoringer.

Videre la man godt merke den offensive backen Emilie Blikken, samt kaptein Katharina Dalbakk som var med på hele sju av de ni scoringene, og hennes midtbanekollega Henriette Johnsen Strand. Nok en gang fikk vi se et hat-trick av spissen Alexandra Hebo Tangen, hennes tredje på de tre siste kampene.

Dette var sesongens siste kamp, vi var nære å nå våre mål, og har dominert avdelingen stort sammen med Start. Svært små marginer ble det til slutt, men til tross for en andreplass, har laget tatt store steg i denne nye tredjedivisjonen.

Spillestilen vår har blitt dyrket videre, tempo i det offensive spillet har blitt større og vi har scoret hele 113 mål på de 20 kampene. Vi har mange spennende kvaliteter i laget, hvor vi har blant annet bevist dette med å slå flere av topplagene i divisjonen over i treningskamper.

Videre merker vi at flere og flere drammensere viser en stadig økende interesse for Godset sitt damelag. Det toppet seg selvsagt med 1705 tilskuere mot Start tidligere i høst. Vi retter en stor takk til en fin gjeng med svært trofaste supporter som følger oss, enten det er på Marienlyst eller en langtur til Kristiansand.

Vi takker disse for en enorm støtte, de lever og ånder for samtlige Godset-lag - virkelig imponerende!

Kampfakta: Eik - Strømsgodset 0-9 (0-1)

Mål: 0-1 Helene Berg Houmb (5), 0-2 Guro Røgeberg (46), 0-3 Guro Røgeberg (56), 0-4 Helene Berg Houmb (64), 0-5 Alexandra Hebo Tangen (67), 0-6 Alexandra Hebo Tangen (76), 0-7 Henriette Johnsen Strand (77), 0-8 Katharina Dalbakk (82), 0-9 Alexandra Hebo Tangen (90)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu - Emilie Blikken (Elisabeth Haugrud Bøhn), Helene Berg Houmb, Emma Stiansen (Kaja Hennie Kristiansen), Jenny Strandheim (Charlotte Haddeland) - Henriette Johnsen Strand (Ingrid Varreng), Maiken Hovelsås (Dina Magnussen), Kristine Tjellaug Finnestrand (Selina Marie Kortvedt), - Katharina Dalbakk, Alexandra Hebo Tangen, Guro Røgeberg (Margrethe Nygård)

Annonse fra Eliteserien: