IMG-8154

Avsluttet med borteseier i toppoppgjør

Damelaget avsluttet i går sin jubelsesong med 1-0-seier borte mot tabelltoer Hei.

Strømsgodset mottok trofeet som seriemester i interkrets Buskerud-Vestfold-Telemark allerede før avspark i siste bortekamp i årets 3. divisjon. Motstander i Porsgrunn var tabellnabo Hei, som kunne oppnå samme poengsum som Strømsgodset med seier i dette interne oppgjøret.

I de første femten minuttene bølget kampen litt frem og tilbake, men gradvis tok drammenserne mer og mer over. Ikke overraskende var det divisjonens toppscorer som skulle avgjøre dette toppoppgjøret.

Etter 23 minutter ble Ingvill Hågensen Hartz ble felt innenfor 16-meteren, og toppscoreren satte straffen sikkert i mål. Ingvill ble forøvrig toppscorer i divisjonen med hele 25 mål på bare åtte kamper for Godset.

Et godt balansert Godset-lag gjennomførte en god bortekamp søndag ettermiddag. Laget burde nok ha omsatt flere av sjansene til mål, men stengene og noe unøyaktighet foran Hei sitt mål gjorde at det ble med den ene scoringen i 1. omgang.

Kaptein Katharina Dalbakk inspirerte sine medspillere i dag med en voldsom løpsinnsats, og ble godt fulgt opp av midtbanespillerne Kira Steingrimsen og Dina Magnussen. Forsvaret vårt har vært bunnsolide med kun sju (!) innslupne mål gjennom hele sesongen. Dagens forsvar, med Emma, Kaja K. og keeper Oda i spissen, hadde god kontroll på Hei-angriperne. Vi vil også berømme den talentfulle 16-årige Konnerud-jenta Elisabeth Haugrud Bøhn, som kom til oss som et ubeskrevet blad før denne sesongen, for hennes gode utvikling og backspill både i dag og ellers i sesongen.

Strømsgodsets første sesong i 3. divisjon ble en jubelsesong. Vi vant serien med hele 51 poeng av 54 mulige, og med en utrolig målforskjell på hele 102-7.

Alle spillerne i troppen har vært delaktig i dette seriemesterskapet. Lagets motto er å «pushe grenser» og mye av grunnen til at laget har klart å dra dette i land, er at alle pusher hverandre på hver eneste trening for å bli bedre. Vi i trenerteamet og ledelsen er mektig imponert hva jentene har fått til og vi gleder oss fortsettelsen.

Seieren og mesterskapet ble behørig feiret etter kampslutt.

Se video av kampens eneste og avgjørende scoring og feiringen etter kampslutt her.

Hei - Strømsgodset 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Ingvill Hågensen Hartz, straffe (23)
Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu, Elisabeth Bøhn (Hesho Swara), Emma Stiansen, Kaja Kristiansen Lotte Fåsen (Embjørg Melby) Dina Magnussen, Selina Marie Kortvedt (Thea Hilt), Kira Steingrimsen (Kaja Hilt), Katharina R. Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz, Kristine T. Finnestrand (Alva Moberg)