Lagbilde av Strømsgodset G14

Eliteakademiet 2022

Her finner du alt du trenger å vite om klubbens eliteakademi (EA) for 2022 og er primært for gutter født 2010.

Annonse:

Eliteakademiet drives av Strømsgodset Toppfotball hvor alle klubbene fra NFF Buskerud og klubber fra andre fotballkretser kan delta etter gitte kriterier.  

Strømsgodset Toppfotball startet opp et G14-lag foran 2020-sesongen med bra suksess, slik at vi har toppfotballtilbud til alle spillere født fra 2009 til 2003 i vår utviklingsavdeling. I dette alderssegmentet har vi derfor gode hospiteringsmuligheter for en del spillere som har klubbtilhørighet andre steder. (Bare kontakte h[email protected] om dere mener dere har spillere i alderssegmentet 2003-2009 som dere mener fortjener en mulighet, her er listen høy på nivå.) 

Eliteakademiet er tenkt som et supplement for spillere som er langt fremme i sine representative klubber og trenger ekstra påvirkning fra et toppfotballmiljø. Med andre ord så trener og spiller de kamper for egen klubb. Eliteakademitreningene finner sted på Gulskogen to ganger i uken, og er tenkt fra nyåret onsdager og søndager. 

Eliteakademiet for 2022 gjelder for 2010-modeller og nomineringsfristen er satt til 20.10.2021. Første trening finner sted på Gulskogen søndag 7. november klokken 11:00 til 13:00 med oppmøte 10:30 på Gulskogen kunstgress (Øvre Eikervei 25, 3048 Drammen). 

Foreldremøte gjennomføres 7. november fra 11:00-12:00 på Gulskogen. Her ønsker vi også representanter (sportslig leder/daglig leder/spillerutvikler) fra de lokale klubbene velkommen.  

Det unike med EA er at det er gratis å delta i treningssammenheng, noe som er svært sjelden blant andre toppklubber i Norge. Vi gjør alt vi kan for å fortsette med det. Ved andre tiltak enn treninger finansieres dette av egenandeler for de som er med, vi har «nullbudsjett» på turneringer og eventuelle treningsleirer.

Vi ser for oss en tropp på ca. 25 spillere med hospiteringsløsninger for de som kan være aktuelle for dette. Gruppen er langt fra statisk, hvor vi er åpne for endringer underveis i sesongen avhengig av utvikling modning og behov for den enkelte spiller.  

Vi har treninger følgende søndager 2021 hvor alle som er nominerte deltar:

November:  Søndag 07.nov 14.nov 21.nov og 28.nov 

Desember: Søndag 05.des og 12.des 

Treningstider fra 5. januar 2022: 

Onsdag kl. 16.30-18:00 på Gulskogen kunstgress. Oppmøte er kl. 16.00 (avtal med trener dersom det er problemer med tiden) 

Søndag kl. 11:00-13:00 på Gulskogen kunstgress. Oppmøte er kl. 10.30 (avtal med trener dersom det er problemer med tiden) 

Det forekommer at vi har kampaktivitet lørdager eller søndager, i tillegg vil vi delta på noen turneringer. 

Kuldegrenser: Treningene kan bli avlyst dersom det er sterk kulde (lavere enn 10 effektive minusgrader) eller om banen ikke er spillbar p.g.a snøfall. Info om dette legges på Facebook-gruppa til EA-kullene i forkant av økta, men sjekk tett opp til økta. Det kan justeres inntil 30-60 min. før treningsstart. 

Hvilke spillere er det som kanskje trenger et slikt tilbud? 

Spillere som virkelig brenner for fotballen og bruker mye av tiden sin på å spille ball. De som benytter seg av alle tilbud og øver også på egenhånd. De dere ser med et stort potensial og er langt fremme i sin gruppe som trenger et tilbud til.  

Hvor mange spillere skal vi nominere?

Vi ønsker at klubbene skal være svært strenge i de forslagene dere kommer med. Vi ønsker at dere vurderer de spillerne som tikker av de kriteriene vi har satt opp ovenfor.  

Husk dette er et ekstra treningstilbud for de som er meget ivrige, uten kostnader for treningsdeltakelse. 

Keepere 

For oss er det viktig at keepere også spiller ute på disse treningene, og også her holder bra nivå. De må kunne behandle ballen bra, slå gode pasninger, bevege seg kjapt og forstå dynamikken i spillet. I denne alderen er ofte gode utespillere også gode som keepere. På noen av treningene vil vi ha med keepertrener og ha et mer spesifikt fokus på keeperrollen. På andre økter vil keeperne være med på lik linje med de andre utespillerne. Dette med bakgrunn av at vi ønsker å se keeperne i ulike situasjoner for å kunne danne oss et best mulig bilde av dem som fotballspillere. 

Hvordan nominere? 

Alle spillerne skal registreres i dette spillernominasjonsskjemaet. Fristen for dette settes til 20. oktober 2021 (dette er det best en av de foresatte gjør og at klubb sender link til de aktuelle foreldrene).

Vi ønsker at distriktets klubber sender inn aktuell(e) kandidater til oss på mail til: [email protected]

Det opprettes en Facebook-gruppe med nødvendig informasjon til foresatte. 

Spørsmål? 

Kontakt Harald Johannessen på [email protected] eller 907 98 275.  

Ofte stilte spørsmål med svar 

Koster det noe å være med? 

Nei. Strømsgodset TF dekker alle administrasjons- og trenerkostnader. Cuper som vi deltar på, som krever reising og overnatting må deltakerne dekke selv. Det er frivillig å delta her, og man risikerer ikke plassen, dersom man takker nei til å delta ved enkelte anledninger. 

Hva med 2011-spillere? 

Vi åpner for at spillere født i 2011 kan få tilbudet, og i ekstreme tilfeller 2012-modeller. I disse tilfellene ber vi dere ta kontakt med oss på telefon (907 98 275) slik at vi kan drøfte dette sammen.

Annonse fra Eliteserien: