Gatelaget

Gatelaget er et aktivitetstilbud til mennesker med rusproblemer.

Annonse:

Prosjektet skjer i samarbeid med Senter for rus og psykiatri og Drammen kommune. Målet er at dette lavterskeltilbudet skal gi mennesker med rusproblemer økt livskvalitet. Fysisk trening, mestringsfølelse og samhold er således viktige elementer.

Gatelaget ble startet opp i mars 2016 og har på kort tid blitt en suksess. Strømsgodset ble seriemester i sin aller første sesong i Østlandsserien, men enda viktigere er det flotte miljøet som er skapt rundt laget oppe på SIF-huset.

Det er blitt et sterkt samhold i gruppa. Spillerne føler at det er en del av et fellesskap, de blir sett alle som en og de føler stolthet over å spille med Godset-logoen på brystet. Stolthet over å representere Strømsgodset.

Det gir igjen en stor motivasjon for å holde seg rusfri. I første omgang de fire timene spillerne er samlet to ganger i uka. Spillerne som ønsker kan få mer aktivitet gjennom arbeidstrening.

Det koster ingenting å være med på laget. Folk kan komme som de er. Gatelaget vil trene i akkurat samme tøy som toppspillerne på A-laget, de skal spille kamper med akkurat de samme draktene, og de vil få trene på kunstgressbane med undervarme på Gulskogen. De vil også få bruke styrkerommet inne på SIF-huset

Treningene foregår to ganger i uka mellom 10.00 og 14.00. En buss henter alle på et fast stoppested. Spillerne får ikke lov til å ruse seg under trening og kamp. Men det er heller ikke et absolutt krav om at man må være helt tørrlagt eller rusfri for å delta.

Foruten selve treningene ønsker vi å lære spillerne om kulturen og verdigrunnlaget i Strømsgodset. Det er like aktuelt i det daglige liv som på fotballbanen. Det handler om å se hele mennesket, det handler om å behandle hverandre med respekt, det handler om å stå sammen og være lojale – og unne hverandre det beste. 

Det handler om tillit, trygghet og trivsel, som er nødvendig for å få ut sitt potensiale - både som fotballspiller og menneske. Og det handler ikke minst om humør. I Strømsgodset gir vi hverandre energi gjennom positive tilbakemeldinger. 

Lyst til å vite mer om Gatelaget? Ta kontakt med prosjektleder Ole Tobias Mehn-Andersen på [email protected]

Annonse fra Eliteserien: