Eliteakademiet

Her finner du alt du trenger å vite om klubbens eliteakademi (EA) for 2019.

Eliteakademiet drives av Strømsgodset Toppfotball og har utvidet betraktelig de siste årene. Alle fra Buskerud kan nominere, og vi åpner også for at klubber fra andre fotballkretser også kan delta. Strømsgodset Toppfotball har ikke noe eget lag før G16 (her spiller både 15- og 16-åringer og i spesielle tilfeller også 14-åringer), så Eliteakademiet er kun treningsgrupper der spillerne fortsatt spiller kamper for sine lokale klubber.

Eliteakademiet for 2019 tas ut i desember 2018 og det gjelder for disse tre årskullene: 2007 (EA12), 2006 (EA13) og 2005 (EA14).

Det unike med EA er at det er gratis å delta, noe som er svært sjelden blant andre toppklubber i Norge. Vi gjør alt vi kan for å fortsette med det. Når vi deltar på cuper, så betaler spillerne/foreldre egenandel, da vi har nullbudsjett på cuper.

På hvert kull tar vi ut 16-20 utespillere. I tillegg har vi gjerne med 1-2 keepere med i gruppa. I tillegg kan det være hospitanter som er med i tillegg. Det er også muligheter for at spillere kan komme inn underveis i EA-gruppa, og det er også muligheter for å komme ut. Særlig når spillere er 13 år og er kommet inn i satellitt-modellen vil vi få tett kontakt med mange flere spillere.

Uttakstreninger for 2007 okt-des 2018

Søndager kl 8.30-10.00 på Gulskogen kunstgress (Øvre Eikervei 25, 3048 Drammen)
Oppmøte på kunstgresset kl 8.15 ferdig skiftet med klubbdrakten ytterst (husk varme klær under hvis det er kaldt)

Vi har treninger følgende søndager, og alle spillerne er med på alle disse treningene:

14.okt
21.okt
28.okt
4.nov
11.nov
25.nov
2.des
16.des

Treningstider fra 2.januar 2019:

Onsdag og fredag kl 16.30-18 på Gulskogen kunstgress (Øvre Eikervei 25, 3048 Drammen)

Oppmøte er kl 16.00 (avtal med trener dersom det er problemer med tiden)

I tillegg spiller vi ofte kamper på lørdager utenom kampsesong pluss at vi deltar på 4-6 cuper (inkl nasjonale elitetilak og utenlandscuper) der vi møter topp nordisk motstand.

Kuldegrenser: Treningene kan bli avlyst dersom det er sterk kulde (lavere enn 10 effektive minusgrader) eller om banen ikke er spillbar pga snøfall. Info om dette legges på Facebook-gruppa til EA-kullene i forkant av økta, men sjekk tett opp til økta. Det kan justeres inntil 30-60 min før treningsstart.

Kriterier for utvelgelse

Hvilke spillere ser vi etter og hvilke spillere ønsker vi at klubber bør nominere? Vi ser etter spillere som brenner for fotballen, som har en sterk lyst til å bli bedre, som har eierskap til egen utvikling. NFF har følgende kriterier, og vi bruker de samme:

 • Trener mye
  En forutsetning for å bli god er mye trening. Vi leter derfor etter spillere som har trent og trener mye. Spillere som øver på egenhånd med ball, kjører styrkeøvelser etter fellestreninga osv.
 • Tilstedeværelse
  Like viktig som antall treningstimer, er tilstedeværelse i den enkelte økta. Vi leter etter spillere som lever seg inn i aktiviteten og som gir alt for å vinne sine «kamper i kampen».
 • Tester egne grenser
  Skal man ha utvikling, så må man i dag prøve på det man ikke klarte i går. Vi leter etter, og ønsker å legge til rette for, spillere som går ut av komfortsonen. Spillere som forsøker å dra av lagets beste forsvarspiller, som tar det ekstra draget, som bruker venstra, selv om høyre er bedre, osv.
 • Nysgjerrige og reflekterte
  Vi leter etter spillere som er sine egne trenere. Spillere som tenker igjennom «Hva det var jeg gjorde bra, og hvorfor?» og «Hva kunne jeg gjort bedre, og hvordan?». Spillere som aktivt innhenter kunnskap og som lytter til råd fra trenere og medspillere.

Hvis de har og har hatt disse holdningene og egenskapene over tid, så vil en naturlig konsekvens være at de har kommet på et bra nivå.

Hvor mange spillere skal vi nominere?

Vi ønsker at klubbene skal være svært strenge i utvelgelsen. Vi ønsker at dere vurderer de spillerne som tikker av de kriteriene vi har satt opp ovenfor, og at de skal ha sjanse til å komme blant de 20 fremste spillerne i Buskerud. Hvis man er i tvil så anbefaler vi at dere prater med trenere for eldre kull som har kjennskap til EA.

Keepere

Vi ønsker også keeperne velkommen på uttakstreningene. For oss er det viktig at keeperne også spiller ute på disse treningene, og også her holder bra nivå. De må kunne behandle ballen bra, slå gode pasninger, bevege seg kjapt og forstå dynamikken i spillet. I denne alderen er ofte gode utespillere også gode som keepere. På noen av treningene vil vi ha med keepertrener og ha et mer spesifikt fokus på keeperrollen. På andre økter vil keeperne være med på lik linje med de andre utespillerne. Dette med bakgrunn av at vi ønsker å se keeperne i ulike situasjoner for å kunne danne oss et best mulig bilde av dem som fotballspillere.

Hvordan nominerer man?

Alle spillerne skal registreres i dette spillerinfo-skjema, og vi ønsker at dette gjøres innen fredag (siste fredag før høstferien) 28.september.

Her er det mye info som skal fylles ut. Derfor er det best at klubben ber hver forelder fylle ut dette, og at klubben sender mail til [email protected] om hvilke spillere som nomineres og dermed fyller ut skjemaet. Dette sparer lokalklubben for mye tid.

Facebook-gruppe og melding om fravær: 

Vi vil informere fortløpende og evt komme med justeringer ved behov, og dette gjøres via Facebook-gruppa på 2007. Ikke minst ved avlysninger dersom noe spesielt skulle skje.

Alle fravær til hver økt skal registreres som kommentar til hver trening 24 timer før trening. Ved akutt sykdom skal fraværet legges inn senest kl 7.15 da trenerne gjør den siste planleggingen av økta på denne tiden.

Spørsmål?

Kontakt Bjørn Frode Strand på [email protected] eller 92 81 78 90.

Ofte stilte spørsmål med svar

Koster det noe å være med?

Nei. Strømsgodset dekker alle administrasjons- og trenerkostnader. Cuper som vi deltar på, som krever reising og overnatting må deltakerne dekke selv. Det er frivillig å delta her, og man risikerer ikke plassen, dersom man takker nei til å delta ved enkelte anledninger.

Er tilbudet også for jenter?

Vi har fått noen påmeldinger og noen forespørsler om dette. Strømsgodset har ikke noe jentelag å rekruttere inn i, og derfor har vi ikke noe eget opplegg for jenter. Men jentene behandles på samme måte som guttene. Nivået er viktigere enn kjønn. Vi har har og har hatt med jenter som holder nivået til topp 30 blant gutta, og da har de vært med på samme vilkår.

Hva med 2008-spillere?

Vi åpner for at spillere født i 2008 blir nominert, men her er det er krav om at spilleren per nå bør holde topp 20 nivå sammenlignet med 2007-modellene. 

Annonse fra Eliteserien: