Sommerskolen + SIF = Bærekraft

I sommer skal vi få hjelp av deltakerne på sommerskolen til å tenke bærekraftig! Det passer som hånd i hanske med ukas bærekraftmål: God Utdanning.

Annonse:

Under torsdagens Eliteseriekamp mot Sandefjord skal vi sette ekstra søkelys på bærekraftmål 4 - God Utdanning. Bærekraftmål 4 handler om å sikre inkluderende, rettferdig og god utdanning og fremme muligheter for livslang læring for alle. 

Ni av ti barn i verden går på skolen. Men likevel er det over 750 millioner mennesker i verden som fortsatt ikke kan lese eller skrive. Utdanning er nøkkelen til å jobbe seg ut av fattigdom, bedre helse og økt likestilling i samfunnet. 

I Norge får alle barn tilbud om grunnskole, men det er fortsatt for mange som ikke fullfører skolegangen og dropper ut for tidlig. Det viktigste du kan gjøre for å etterleve dette målet er å fullføre egen skolegang, være nysgjerrig på læring hele livet, og bidra med feks. leksehjelp til barn som sliter på skolen. 

Sommerskolen - en kreativ sommerferie

Sommerskolen arrangeres i 2021 for åttende gang i Drammen Kommune. Sommerskolen er et gratis tilbud til alle elever i Drammen kommune som skal begynne på 4.- 10. trinn høsten 2021. Målet med sommerskolen er å gi unge en arena der de kan delta i faglige, sosiale og kulturelle aktiviteter i skolens sommerferie. 

Deltakerne på Sommerskolen kan velge mellom flere ulike typer kurs som friluftsliv, fotballskole, gårdsopphold og musikk, dans og drama. Nytt i år er at også Strømsgodset, sammen med Ungt Entreprenørskap tilbyr kurset "Smart innovasjon, Oppdrag Strømsgodset". Kurset går ut på at barna skal jakte på problemer og jobbe kreativt for å hjelpe Strømsgodset til å bli mer bærekraftige. 

Mandag 21. juni var det kick start for første uke med Sommerskolen. Første dag bestod blant annet av en omvisning på stadion hvor deltakerne på kurset skulle jakte på områder der de mente Strømsgodset kunne bli mer bærekraftige. Og de unge hadde allerede mange gode tips til klubben. Gjennom uken skal de utarbeide ulike ideer og løsninger som på slutten av uka skal fremlegges for klubben. 

Leder for samfunn, Lars Petter Eggen, var svært fornøyd etter første dag:

- Vi har allerede fått masse gode tips fra barna på vår lille rundtur her på stadion. De er nysgjerrige, kreative og ganske strenge med oss når de ser noe de ikke mener er bærekraftig. Nå gleder vi oss til å høre hvilke tips og forslag de kommer med mot slutten av uka. 

Statsministeren imponert

Leder for sommerskolen hos Drammen Kommune, Monica Skaane Bakken, er glad for å være i gang:

- Det er fantastisk å endelig være i gang etter intens og god planlegging med alle frivillige lag og foreninger.

Vi har fått til et veldig spennende kurs som vi tror vil leve videre i mange år fremover

— Monica Skaane Bakken, leder Sommerskolen
Monica er spesielt glad for å ha fått i gang dette kurset sammen med Strømsgodset og Ungt Entreprenørskap:

- Bærekraft er noe som det jobbes mye med i skolen allerede og da er det også naturlig å ta det inn i sommerskolen. Vi har allerede et samarbeid med Strømsgodset gjennom Aktive lokalsamfunn gjennom hele året og nå fikk vi også med oss Ungt Entreprenørskap til å bidra på kurset. Vi har fått til et veldig spennende kurs som vi tror vil leve videre i mange år fremover. 

På sommerkskolens første dag hadde elevene også storfint besøk av selveste statsministeren. Erna Solberg var mektig imponert over kommunens gode og tette samarbeid med idretten og mente Drammen var en foregangskommune hva gjelder samarbeid med frivilligheten. 

Med så fine ord fra landets statsminister ligger alt til rette for noen herlig uker for all som skal delta på Sommerskolen gjennom sommeren. 

Etter endt uke på sommerskolen ble alle deltakerne fra kurset på Sommerskolen invitert på SIF-kamp på Marienlyst. Dette ble finansiert av midler gitt av Sparebankstiftelsen DNB til Blått Hjerte. 

Monica Skaane Bakken, ordfører Monica Myrvold Berg og statsminister Erna Solberg startet Sommerskolen. Bilde: Drammen Kommune
Monica Skaane Bakken, ordfører Monica Myrvold Berg og statsminister Erna Solberg startet Sommerskolen. Bilde: Drammen Kommune

 

Annonse fra Eliteserien: