Ny samfunnskontakt i Godset

Lars-Petter Eggen (26) er ansatt i full stilling som samfunnskontakt i Strømsgodset med hovedansvar for Blåtimen og «Aktive Lokalsamfunn». Drammenseren starter i jobben 1. august.

Annonse:

- Dette er en mulighet jeg ikke kunne si til. Jeg er fotballgutt og Godset-fan og da ble dette en enkel avgjørelse for meg å ta. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang etter ferien, sier Lars-Petter.

Han er ektefødt drammenser, oppvokst på Strømsø og har spilt fotball i Skiold fra barnsben av. Nå holder Lars Petter formen ved like i form av A-lagsspill i moderklubben. Han er også norgesmester i dans.

26-åringen er utdannet lærer og de siste tre årene har jobbet på Brandengen skole. Med sin pedagogiske bakgrunn og utadvendte væremåte skal Lars-Petter styrke og videreutvikle Blåtimen-konseptet, som nå har virket i to år med stor suksess under parolen «Sammen bygger vi Drammen». I løpet av denne perioden har vi gjennomført hele 387 Blåtimer.


- Et fantastisk tiltak

Lars-Petter Eggen  vil også få hovedansvaret for Strømsgodsets arbeid med prosjektet «Aktive Lokalsamfunn», der vi nylig fikk tildelt midler på 350.000 kroner til videre arbeid. I tillegg vil han være Godsets mann inn mot det viktige samarbeidet med Redd Barna.

- Jeg vil ta med meg mye av min erfaring som lærer inn i denne jobben og det tror jeg er veldig positivt. Jeg kjenner skolemiljøet godt og det blir spennende å komme inn der med Godset-øyne. Blåtimen er et fantastisk tiltak og jeg synes det er helt gull å bruke spillerne som rollemodeller med stor påvirkning, sier Lars-Petter.

Leder og utvikling og samfunn i Strømsgodset, Lage Sofienlund, er henrykt over å få med Lars-Petter på laget. Den første kontakten mellom de to ble opprettet for ett år siden. Lars-Petter ønsket å fullføre skoleåret med sin klasse før han sluttet seg til Godset.

- Gjennom de siste to årene har vi erfart at det er helt avgjørende med pedagogiske evner for å lykkes med Blåtimen. Lars Petter er en dyktig pedagog og det gir store muligheter i Blåtimene, både i barnehagene og skolen, sier Sofienlund.

Entusiasme og engasjement

- Når man driver med samfunnsarbeid er det nødvendig med å entusiasme og engasjement for å utgjøre en forskjell. Det har Lars-Petter. Han bryr seg og vil at barn og unge i distriktet skal få en bedre oppvekst, sier lederen for utvikling og samfunn videre.

Som lærer på Brandenga skole har Lars-Petter Eggen god kjennskap til prosjektet «Aktive Lokalsamfunn», noe som blir viktig i hans nye rolle i Strømsgodset.

- Lars-Petter har erfaring fra både skole og idrett, og det er et godt utgangspunkt for å utvikle aktive lokalsamfunn. Satsingen rundt aktive lokalsamfunn i byen er i ferd med å ta av og de fleste bydeler har nå definerte prosjekter. Der vil Strømsgodset bidra, og det at vi nå ansetter Lars-Petter er fordi vi ønsker å styrke dette arbeidet. Vi dedikerer mer arbeidskraft til nettopp dette prosjektet, sier Lage Sofienlund.

Vi ønsker Lars-Petter Eggen hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: