Kjører ut mat til Gatelagsspillerne

Korona-krisen gjør at Gatelaget ikke lenger kan samles på Gulskogen. Men Lars-Petter Eggen gjør likevel det han kan for å følge opp spillerne – med utkjøring av matvarer, spaserturer i byen og samtaler på telefon.

Annonse:
Torstein fra Gatelaget er glad for å få mat levert på døra.
Torstein fra Gatelaget er glad for å få mat levert på døra.

Den 29. mars skulle Gatelaget til Strømsgodset egentlig feiret 4-årsjubiluem med kaker og god stemning på klubbhuset. Men Korona-krisen gjør det umulig å samles. Gatelagets spillere har inntil videre mistet det ukentlige samlingspunktet og sosiale høydepunktet. Det er vanskelig å håndtere for mennesker med rusavhengighet.

I disse tøffe tider følger derfor prosjektleder og samfunnskontakt i SIF, Lars-Petter Eggen, opp Gatelagets spillere ekstra tett. Det kan være alt fra samtaler på telefon/chat eller en oppmuntrende spasertur langs Drammenselva. Alle spillerne har også fått et egentreningsprogram som de kan gjøre hjemme i denne perioden uten fellesøkter.

- Spillerne våre savner fotballen, samholdet og de gode samtalene på SIF-huset. De gleder seg veldig til å komme tilbake til hverdagen igjen, sier Eggen.

Mari Anne og Robert hjelper til med pakking av matposer og utkjøring.
Mari Anne og Robert hjelper til med pakking av matposer og utkjøring.

1-2 ganger i uka kjører han ut matposer til spillerne sammen med Mari Anne og Robert fra Gatelaget. Maten hentes hos vår trofaste samarbeidspartner Kiwi, samt på Matsentralen i Oslo. Lars-Petter, Mari Anne og Robert henter maten for deretter å pakke alt i poser.

- Det er mange som er i en vanskelig situasjon og da er det godt å få levert mat på døren. Vi merker at de setter pris på det. Mari Anne og Robert gjør også en viktig jobb og har et stort engasjement for å hjelpe andre. Helt fantastisk, sier Eggen.

Det gjøres løpende vurderinger på når Gatelaget igjen skal kunne starte opp med organiserte treninger i små grupper i henhold til smittevernreglene. Men inntil det skjer er Lars-Petter Eggen klar for å ta nye spaserturer langs elva.

- Det er viktig at vi stiller opp og er til stede, selv om det er stopp i fellestreningene, sier Eggen, som også roser Fotballstiftelsen for jobben de har gjort i denne vanskelige situasjonen.

Annonse fra Eliteserien: