Gir seg som trener for Gatelaget

Ole Tobias Mehn-Andersen takker av etter seks år i Strømsgodset – fire av disse som ansvarlig for klubbens satsing på Gatelaget.

Annonse:

Bergenseren ble først tilknyttet Strømsgodsets utviklingsavdeling i 2014 gjennom fotballfritidsordningen i Talentgården. Etter det har han vært trener for G14 og G15-laget, assistent på rekruttlaget og fysisk trener i U-avdelingen.

Men det Ole Tobias vil huskes best for i Strømsgodset er den formidable jobben han har lagt ned for Gatelaget. 27-åringen har vært med hele veien siden oppstarten i 2016, som trener og driftsleder.

- Gatelaget har gitt meg utrolig mye. Man føler ikke at man er der fordi det er en jobb. Man føler at man er heldig som får lov til å komme til Gulskogen og sparke ball med en herlig gjeng som får et lite friminutt fra en tøff hverdag. Det har gjort at jeg har holdt på så lenge, sier Ole Tobias.

Han trekker spesielt frem samarbeidet med Inge-Lise  Wathne fra Rusomsorgen i Drammen som har hatt en sentral rolle rundt Gatelaget til Strømsgodset.

- Inger-Lise har gitt prosjektet tyngde og retning og hun er en person jeg er blitt utrolig glad i, sier Ole Tobias Mehn-Andersen.

Men det er en tid for alt og nå mener han det er riktig å slippe til nye krefter. Ny trener for Gatelaget blir Tobias Torgersen, mens Lars Petter Eggen får driftsansvaret. Begge har vært med rundt laget gjennom hele denne sesongen og skal bygge videre på det gode arbeidet.

Fra nyåret går Ole Tobias Mehn-Andersen over i en ny bransje og skal jobbe med media og kommunikasjon i Oslo.

- Strømsgodset har vært livet mitt i seks år og jeg har lært og erfart utrolig mye disse årene. Nå ser jeg frem til å prøve noe helt nytt, forteller han.

Ole Tobias har kommet tett på mange som har en utfordrende hverdag. Han har sett med egne øyne hvor godt Gatelags-prosjektet har fungert og hvor mye positivt som har skjedd siden oppstarten.

- Disse menneskene har betydd så mye for meg og hatt en stor innvirkning på livet mitt, sier han.

Fem spillere har vært med siden oppstarten. Ti spillere har vært med fra sesong to. Siden oppstarten har 17 spillere kommer ut i arbeid eller skole. Bare tre har opplevd tilbakefall.

- Det er mye vi kan være stolte av. Bare i år har vi produsert mellom 12.000 og 15.000 rusfrie timer på Gatelaget, sier Ole Tobias.

22 lag er nå en del av Gatelags-prosjektet som drives av Fotballstiftelsen. Les mer om prosjektet her.

På vei ut av Strømsgodset vil Ole Tobias takke for tilliten han har fått og de mange menneskene han har møtt.

- I seks år har jeg fått lov til å kjenne på tradisjoner, stolthet og folkelighet i Strømsgodset. Jeg vil takke klubben og alle de gode menneskene jeg har møtt på veien, sier han.

Gatelaget ble seriemester i 2016
Gatelaget ble seriemester i 2016

 

Annonse fra Eliteserien: