200 nye Blåtimer i 2019

På de siste tre og et halvt årene har Strømsgodset gjennomført 700 Blåtimer ute i lokalmiljøet. I 2020 fortsetter vi samfunnsoppdraget med uforminsket styrke.

Annonse:

Konseptet Blåtimen ble etablert sommeren 2016 – med målsetting om å bidra til at Drammen blir en bedre by å vokse opp i. Strømsgodset har et sterkt ønske om å være til stede i lokalsamfunnet og da spesielt i barnehager, skoler og breddeidrettslag, slik at vi kan overføre kunnskap, holdninger, verdier og inspirasjon fra det arbeidet som gjøres i klubben på daglig basis.

Det var Lage Sofienlund som startet opp Blåtimen og nå er det fagsjef i samfunnsavdelingen, Lars Petter Eggen, som fører stafettpinnen stolt videre.

- I 2019 endte vi på hele 203 Blåtimer ute distriktet. Det er vi veldig fornøyd med, sier Eggen.

Herman Stengel var den spilleren som stilte opp på flest Blåtimer i fjor – nærmere bestemt 24. Det er rekord i klubben. Hokksund-gutten ble da også fortjent kåret til Årets samfunnsspiller i Strømsgodset for den glimrende jobben han gjør ute i lokalmiljøet. Blant annet gjennomførte han og Lars Petter Eggen den trippel Blåtime på Svensedammen skole. I over tre timer snakket de med elevene om hvordan man gjør hverandre gode.

- Vi har hatt mange spennende Blåtimer i 2019 med ulike temaer. Det er et stort spenn på innhold. Jeg vil gjerne få takke alle som tar oss i mot og gir av seg selv. Vi er utrolig glade for å få lov til å reise ut og besøke så mange skoler og barnehager, sier Eggen.

Han trekker også frem høstferien der hele 49 barnehager i distriktet besøkte Gulskogen. Her fikk de treffe spillerne og Lille Blå var naturligvis også på plass. Denne sangen fra en av av barnehagene traff oss rett i hjerterota:


Lars Petter Eggen er inne i sitt andre år med Blåtimen. Han føler at konseptet blir stadig mer populært og at det utvilsomt er kommet for å bli.

- Vi står tryggere i det nå og vi har blitt godt kjent med skoler og barnehager i distriktet. Vi er veldig glad for at de kan bruke innholdet fra Blåtimen aktivt og at vi på den måten spiller hverandre gode. Når vi kommer tilbake på besøk kan vi følge opp de temaene vi har snakket om i tidligere Blåtimer, forteller Lars Petter Eggen.

Nå som Drammen blir en storkommune oppfordrer han barnehager og skoler om å ta kontakt og bestille Blåtimer. Det gjøres her.

Strømsgodset takker Union Eiendomsutvikling og Strøm Gundersen som gjør det mulig for oss å drive systematisk samfunnsarbeid ut mot barnehager og skoler i distriktet. Sammen bygger vi Drammen!

Annonse fra Eliteserien: