Christian Rubio Sivodedov

- Veldig glad for å være her

Midtbanetalentet Christian Rubio Sivodedov (19) har signert en toårskontrakt med Strømsgodset. Han kommer til oss fra den tyske storklubben Schalke 04.

Annonse:

Svensken trente med Godset tre dager i forrige uke, og forsterket det inntrykket vi allerede har av ham. Speider Bjørn Petter Ingebretsen har studert flere av kampene 19-åringene har spilt det siste halve året, og assistenttrener Martin Foyston kjenner ham godt fra tiden begge var i Djurgården.

Nå er det klart at Christian Rubio Sivodedov skal spille i Strømsgodset de neste to årene. Han har valgt drakt nummer 13, et nummer Christian har hatt helt siden han var liten.

- Jeg er veldig glad for å være her i Drammen, og har stor motivasjon for å komme i gang. Strømsgodset har tradisjon for å utvikle unge spillere, og det passer meg perfekt. Jeg er ydmyk overfor det som venter i Godset, sier Christian.

_E6A3442Christian R Sivodedov.jpg
Foto: Børre E. Helgerud

Blitt en bedre spiller

Jeg har vokst både som fotballspiller og menneske.

— Christian Rubio Sivodedov
Den sentrale midtbanespilleren var lenge ansett som et av Sveriges aller største talenter. Christian debuterte for Djurgården i Allsvenskan som 16-åring, og fikk senere seks innhopp før han ble kjøpt av den tyske storklubben Schalke 04.

Etter spill for U19 og U23-laget til Schalke er tiden inne for å spille mer regelmessig førstelagsfotball. Christian har hospitert med A-laget til Schalke i perioder, men klarte ikke å ta det endelige steget opp i A-stallen.

Han har uansett lært mye i løpet av de to årene.

- Jeg har først og fremst blitt en bedre fotballspiller i Schalke. Raskere, sterkere, bedre fysikk og bedre på taktiske valg. Men jeg har også lært mye på det mentale og personlige plan. Jeg har bodd for meg selv, lært et nytt språk og opplevd den tyske disiplinen. Jeg har vokst både som fotballspiller og menneske, sier Christian Rubio Sivodedov.

Hardtarbeidende

En spennende spiller med stort potensial. Han har gjort et veldig godt inntrykk på oss.

— Jostein Flo
19-åringen er primært en sentral midtbanespiller som jobber hardt fra boks til boks. Han har god teknikk og spilleforståelse, og på mange måter en temposetter i pasningsspillet.

- En spennende spiller med stort potensial. Han har gjort et veldig godt inntrykk på oss, både som fotballspiller og person. Christian har lært mye etter to år i det tøffe tyske profflivet, og han fremstår som en moden, reflektert og ydmyk 19-åring. Han er samtidig ambisiøs og sulten på å utvikle seg videre her hos oss. Nå skal vi hjelpe han til å ta det neste steget, sier sportssjef Jostein Flo.

Han beskriver prosessen med å få Christian til Strømsgodset som veldig ryddig. 

- Vi har stor tro på Christian, og er veldig glad for at dette gikk i orden, sier Flo.

Vi ønsker Christian Rubio Sivodedov hjertelig velkommen til Strømsgodset!

DSC_0035 (1).jpg
Annonse fra Eliteserien: