To nye år for Hamoud

Populære Mounir Hamoud (32) har forlenget kontrakten med Strømsgodset.

Annonse:

Mandag formiddag signerte sidebacken på papirene som gjør ham til Godset-spiller ut 2019-sesongen.

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg får være med på alt det spennende som skjer i klubben i to år til. Det er veldig mye positivt rundt Strømsgodset for tiden – både på og utenfor banen. Jeg gleder meg, sier publikumsfavoritten.

Mounir er inne i sin sjette sesong i Godset. Han har spilt 113 kamper for klubben, og fått med seg seriegull og to seriesølv på denne tiden. Nå er 32-åringen godt etablert i Drammen sammen med familien, og han har planer om å bli boende her også etter karrieren er over.

- Jeg er blitt Godset-gutt. Jeg trives veldig godt her, både med lagkamerater, klubben og byen, sier Mounir.

Han har hele tiden ønsket forlengelse, men innrømmer å ha følt litt usikkert rundt fremtiden grunnet lite spilletid i år. Men da samtalene med sportssjef Jostein Flo startet ble de raskt enige. Det var liksom ikke noe å lure på.

- Nå er jeg fullt ut motivert til å være med og bidra til å bygge laget og klubben videre. Jeg har fremdeles mye å gi og føler meg i god form, sier veteranen.

En kontinuitetsbærer

Mounir kan bekle flere posisjoner på banen, og en slik anvendelig spillertype er utvilsomt fordelaktig å ha i stallen. I tillegg til å operere på begge sidebackene bekreftet Mounir mot Rosenborg at han også er velfungerende i midtforsvaret.

AH2_5623
Mounir Hamoud klarte seg fint mot Nicklas Bendtner. Foto: Digitalsport

Kvalitetene til Mounir på banen er udiskutable. I tillegg besitter han menneskelige egenskaper som er i viktig i garderoben.

- Mounir har vært her i mange år. Han kjenner Godset-kulturen godt, han vet hva vi står for som klubb og han er sånn sett en viktig kontinuitetsbærer. Fotballmessig er Mounir god i ulike roller og han har vist at han fortsatt holder et høyt nivå, sier sportssjef Jostein Flo.

- Mounir er utdannet pedagog og han bidrar med klokskap og gode holdninger. En flott fyr og en lojal spiller med egenskaper som vi verdsetter og som vi er veldig glade for å ha med videre, sier Flo videre.

Mounir Hamoud har for øvrig tatt UEFA B-lisens kurset som trener. Når han er ferdig som spiller har han planer om å ta A-kurset.

Denne sesongen har ikke Mounir spilt like mye som ønsket, men han klager ikke av den grunn. 32-åringens innstilling er å være best mulig forberedt dersom trener Tor Ole Skullerud trenger ham i kamp.

- Jeg er alltid klar til å gjøre en jobb hvis treneren sier at jeg skal spille. Det handler om å bidra på trening hele tiden, sier Mounir.

Bidrar i lokalsamfunnet

Han er også en bidragsyter i klubbens samfunnsarbeid. I desember i fjor spurte Mounir selv om å få være med ut på Blåtimer i ferien sin. Han var jo uansett hjemme og følte at han hadde kapasitet til å bidra litt ekstra.

Mounir Hamoud er rett og slett et strålende forbilde og en flott ambassadør for klubben ute i lokalmiljøet.

- Jeg synes klubben og alle spillerne gjør en kjempejobb med samfunnsarbeidet. Jeg mener det er veldig viktig siden Godset har en så sentral posisjon i Drammen og Buskerud. Jeg merker hvor stor gleden og entusiasmen er når vi kommer på Blåtimer, sier han.

Nå ser han frem til en spennende fremtid med Strømsgodset. Mounir mener mye ligger til rette for videre utvikling i klubben.

- Fortsetter vi det gode arbeidet på trening så vil vi prestere bedre. Hvis vi klarer å jobbe like hardt og strukturert fremover så blir det veldig bra, sier Mounir Hamoud.

Annonse fra Eliteserien: