Sætra vender hjem

Lars Sætra (26) har signert en avtale ut 2019-sesongen. Vi ønsker Gulskogen-gutten hjertelig velkommen hjem igjen!

Annonse:

- Egentlig skulle jeg bare være med for å trene meg opp, men nå er jeg veldig glad for å være tilbake. Jeg hadde noen tilbud andre steder og det var snakk om noen svenske klubber, men til slutt ble det veldig naturlig for meg å komme tilbake. Det er godt å få dette på plass, sier Lars Sætra.

Lars er så blå og ektefødt Strømsgodset som det er mulig å få. Midtstopperen er oppvokst i Stasjonsgata – en presis langpasning fra klubbhuset på Gulskogen. Han har gått gradene i Godset helt fra barnsben av, og debuterte på A-laget i 2009. Det var en stor drøm som gikk i oppfyllelse for unge Sætra.

Lysluggen var med på cupgull (2010), seriesølv (2012) og seriegull, men klarte ikke å etablere seg fast på førstelaget. Sommeren 2014 hoppet han derfor på et tilbud fra Hammarby - etter å ha spilt 66 kamper og scoret fem mål for sitt Strømsgodset.


Fin utvikling i Hammarby

I Stockholm tok Lars store steg, han ble vant til å spille foran et stort publikum og utviklet seg både som spiller og menneske. Han vokste rett og slett på erfaringen i Sverige.

- Jeg er blitt en bedre spiller enn sist jeg var her. Da kunne jeg svinge mer i prestasjonene, men nå er jeg tryggere og mer stabil, sier Lars.

- Jeg var fast i Hammarby – i en klubb med stort press. Jeg spilte mange store kamper og tøffe derbys, og jeg blitt komfortabel med å spille under press, fortsetter han.

I fjor signerte han for kinesiske Baoding Rongda. Eventyret i det fjerne østen startet bra, men endte mindre hyggelig. Lars var kanskje lagets beste spiller de ti første kampene, men så fikk treneren sparken. Etterfølgeren ville prioritere utenlandskvota på tre offensive spillere, og dermed bar det ned på B-laget og ut i fryseboksen for Lars.

Kinesisk kulde er ikke å anbefale, for å si det sånn.

- Det var vanskelig. Jeg satt bare i leiligheten i en trist by, og det var deilig å komme hjem igjen, forteller Lars.

Nå ser han kun fremover.

Et godt inntrykk

Siden Godset startet opp treningene på nyåret har Lars vært en del av gruppa. Egentlig var det primært for å trene seg opp igjen, men Lars har gjort et fordelaktig inntrykk på trenerteamet. Dermed ble det naturlig for både klubb og spiller å inngå et nytt samarbeid. Nå blir Lars samtidig lagkamerat med lillebror og tredjekeeper Morten.

- Lars har imponert på trening. Han er en bra mann og en solid stopper som har utviklet seg mye siden han reiste til Sverige i 2014. Lars har kvaliteter som passer godt inn i vår spillestil. Han tilfører duellkraft, samtidig som han er god med ball, sier sportssjef Jostein Flo.

Han legger også til at det alltid vil være interessant for Strømsgodset å hente tilbake lokale spillere som er gode nok og som tar med seg gode erfaringer fra spill i andre ligaer. I vinter har Godset signert tre lokale gutter i form av Lars Sætra, Herman Stengel og Amahl Pellegrino, i tillegg til at Christopher Lindquist har returnert fra Florø.

Lars Sætra er ikke i tvil om at Strømsgodset er bedre nå enn da han reiste fra klubben i 2014 og han gleder seg stort til seriestart.

- Jeg synes stallen er bedre nå. Den gangen var det mer en klar førsteellever, men nå er det virkelig konkurranse om plassene.

Midtstopperen mener klubben er i posisjon til å kjempe i toppen kommende sesong.

- Jeg tenker at vi bør slåss om topp tre. Rosenborg er selvsagt favoritter, men vi kan ikke bare gi gullet til dem, sier en offensiv Lars Sætra.

Nå skal han bruke den siste tiden inn mot seriestart til å komme ordentlig i form.

Annonse fra Eliteserien: