På plass i Strømsgodset

Sebastian Pedersen (19) er på plass i Strømsgodset etter utlånet i Strømmen. Angriperen gjennomførte i dag sin første trening med rekruttlaget.

Sebastian, som er Marcus Pedersens yngre bror, signerte for oss i januar, og har tilbrakt tiden siden den gang på utlån i Strømmen. Nå er det oppholdet fullført, og Sebastian er på plass i Drammen. Denne uka skal han trene med rekruttlaget, før han trener med A-laget fra neste uke.

– Det blir spennende å komme i gang her, og jeg gleder meg veldig. Det har alltid vært meningen å spille i Strømsgodset. Det er laget jeg har vokst opp med, takket være Marcus, så det blir spesielt å komme hit og få oppleve det selv, forteller Sebastian, som har fått draktnummer 9 i Strømsgodset.

Det må kunne sies at Sebastian kjenner klubben bedre enn de fleste andre nysigneringer. Han har sett broren sin spille på Marienlyst ved mange anledninger, og har fulgt klubben over lengre tid.

Bøttet inn mål for Stabæk 2

Nå skal han altså spille her selv, etter to og et halvt år i Stabæk. Der ble det åtte kamper og én scoring for A-laget, 47 kamper og 38 mål for andrelaget og 19 kamper og ni mål for juniorlaget.

Forrige sesong scoret han vanvittige 25 mål på 17 kamper for andrelaget da de rykket opp til 2. divisjon.

Etter at han signerte for Godset ventet altså en vårsesong i Strømmen i OBOS-ligaen mens han fullførte skolegangen på NTG Bærum. Der har det imidlertid først og fremst blitt innhopp fra benken, men 19-åringen forteller om en fin tid i romeriksklubben.

– Jeg skulle gjerne hatt mer spilletid, men det var en veldig fin tid, med fine folk og bra trenere.

Fokus på å bli kjent med gruppa

Nå har han tenkt til å bruke tiden fremover med å bli enda bedre kjent med Strømsgodset. Han mener selv han kjenner godt til klubbens filosofi, men han har forberedt seg på å bruke tid på å tilpasse seg.

– Jeg håper å vise meg frem og gjøre det godt nok til å få noen sjanser i Eliteserien, men først og fremst vil jeg fokusere på å komme inn i gruppa og filosofien. Jeg kjenner den godt, men det er noe annet når man skal inn i den selv.

Derfor passer det fint å få han inn i spillergruppa noen uker før vi tar en liten ferie i etterkant av kampen mot Kristiansund 9. juli.

Han er riktignok ikke ukjent med spillergruppa. I tillegg til sin bror har han spilt med både Magnus Lankhof Dahlby og Hasan Hüseyin Duman på aldersbestemte landslag.

– Må ikke gå langt for gode råd

Spørsmålet mange kanskje vil stille seg er jo også om dette er en ni år yngre kopi av Marcus Pedersen. Det er nok ikke veldig langt fra sannheten, men lillebror mener også det er visse forskjeller.

– Jeg er nok kanskje en litt mer teknisk spiller. Marcus er ikke akkurat Neymar med ballen, ler 19-åringen, før han roser Marcus' råskap, som han mener han kan lære mye av selv.

– Han er nok enda råere enn meg i boksen. Der skal jeg prøve å utvikle meg. Han har vokst veldig mye på det de siste årene, i tillegg til at han har blitt mye smartere i bevegelsene, fortsetter han.

I tillegg til Marcus gleder han seg til å lære av vår andre A-lagsspiss Mos Abdellaoue – og selvfølgelig sportssjefen selv.

– Mos er jo en luring i boksen han også, og Jostein er rett og slett en legende i klubben. Jeg må ikke gå langt for å få noen gode råd, smiler 19-åringen.

Annonse fra Eliteserien: