Her er vår nye nummer 9

Pontus Engblom (25) er klar for Strømsgodset. Mandag signerte svensken på en avtale ut 2018-sesongen.

Annonse:

Pontus kommer til oss fra Sandnes Ulf, der han formelig har bøttet inn mål de siste to sesongene. 43 mål på 55 seriekamper vitner om en spiller med svært gode avslutningsferdigheter. Den hurtige spissen var toppscorer i Obos-ligaen både i 2015 og 2016, og sågar årets spiller i fjor. 26 av de 43 målene kom i 2016, og han noterte seg også for 12 målgivende.

Magefølelsen var bra, og den stoler jeg alltid på.

— Pontus Engblom
Nå gleder han seg enormt til å ta steget opp i Eliteserien.

- Jeg har hatt dialogen med Godset en drøy måned og fått et veldig godt inntrykk av klubben. Jeg hadde en fin prat med Tor Ole (Skullerud) før jul, og så har det egentlig bare falt på plass. Magefølelsen var bra, og den stoler jeg alltid på, sier Pontus Engblom.


Han har allerede merket at det er et sterkt utviklingsfokus i klubben. En holdning Pontus selv kan identifisere seg med.

Opptatt av utvikling

- Dette er et bra steg for meg å ta og en ny utfordring. Strømsgodset er en klubb man virkelig har lyst å spille for. I klubben og byen finnes det en ”passion” for å utvikle seg og hele tiden bli bedre. Det hva det virkelig handler om. Med et slikt tankesett og fundament er det ikke bare spillerne som blir bedre, men hele klubben. Det er store utviklingsmuligheter for meg i dette miljøet, sier 25-åringen.

- Hva vil du bidra med i Godset?

- Jeg skal fortsette å spille mitt spill. Som spiss må du selvsagt score mål. Det er en av hovedoppgavene, men jeg skal hjelpe Strømsgodset med å vinne så mange kamper som mulig. Det skal bli ”kul”. Jeg gleder meg veldig, sier han.

Pontus Engblom har valgt å spille med nummer 9 på ryggen - Øyvind Storflor gamle nummer.

Pontus er en hurtig bakromspiss med meget gode avslutningsferdigheter.

— Jostein Flo
Pontus har vært på Strømsgodsets radar en god stund. Sportssjef Jostein Flo er naturlig nok henrykt over å få signaturen til 25-åringen i konkurranse med flere andre klubber. Pontus kommer vederlagsfritt til oss da kontrakten med Sandnes Ulf utløpe etter forrige sesong.

- Pontus er en hurtig bakromspiss med meget gode avslutningsferdigheter. Den spisskompetansen er vi glad for å få til klubben, og vi er sikre på at han vil passe godt inn i vår spillestil, sier Jostein Flo.

Stor suksess i Sandnes

Pontus Engblom kommer opprinnelig fra Sundsvall. Tilbake i 2008 banket han inn 26 mål på 21 kamper for moderklubben IFK Sundsvall i Divisjon 3 Norrland – en prestasjon som førte til at han signerte en treårskontrakt med AIK.

Pontus fikk 25 kamper for Stockholm-klubben fordelt på tre sesonger, men var på flere låneopphold i løpet av samme periode. Etter 13 mål på 30 kamper for GIF Sundsvall i 2011 gikk ferden videre til FK Haugesund. Pontus lyktes aldri helt i FKH – mye på grunn av skader, men i Sandnes Ulf slo han virkelig ut i full blomst. Mye handler om tillit. Og selvtillit.

- Jeg fikk en bra start og så rullet det bare på. Jeg har også holdt meg skadefri og hatt en trener som har trodd på meg og jobbet med meg på detaljnivå. Bengt Sæternes skal derfor ha mye av æren. Og så er det samtidig slik at man får mye selvtillit av å score mål, sier Pontus.

Vi gleder oss til å se Pontus Engblom i den marineblå drakta, og ønsker hjertelig velkommen til Strømsgodset og Drammen!

Annonse fra Eliteserien: