Heigre er klar for Godset

Keepertalentet Pål Vestly Heigre (22) har signert en avtale med Strømsgodset ut 2019-sesongen.

Annonse:

Sandnes-gutten kommer til oss fra Aalesund og er spilleklar til søndagens kamp mot Lillestrøm. Heigre trener med sine nye lagkamerater på Marienlyst torsdag.

- Jeg trengte en ny utfordring siden jeg ikke fikk muligheten jeg håpet på i Aalesund. Da Godset kom på banen var det et enkelt valg. Jeg er veldig glad for å komme til en så tradisjonsrik klubb som har vært gode på utvikling av unge spillere i mange år, sier 22-åringen, som har spilt 31 aldersbestemte landskamper fra U15 til U21-nivå.


Etter at det ble klart at leieavtalene med Sosha Makani og Radek Janukiewicz ikke ville bli forlenget har Strømsgodset vært på jakt etter en mer permanent løsning. Siden vi har rikelig med rutine i Espen Bugge Pettersen har det vært et ønske å få på plass en yngre keeper.

- Pål har rett alder, rett innstilling og rette kvaliteter. Han passer inn den strategien vi har lagt for klubben inn i fremtiden og måten vi ønsker å utvikle spillere med potensial. Vi er veldig glad for at vi er kommet til enighet med Pål om en avtale, sier sportssjef Jostein Flo.

Albertsens anbefaling

Keepertrener Pål Henning Albertsen kom med sterke anbefalinger på navnebror Pål Vestly Heigre, og dette har sportslig ledelse naturligvis lagt vekt på i vurderingen. Albertsen beskriver vår nye keeper på følgende vis:

- Heigre er en meget robust og helhetlig keeper. Han har ingen store svakheter, men flere sterke sider som vi kommer til å få mye glede av. En fantastisk presis fot, god spilleforståelse og en allsidighet få unge norske keepere forunt.

Pål Henning Albertsen har fulgt Heigre helt siden sisteskansen var 12 år. Heigre husker godt han var med på Albertsens keeperskole den gangen.

- Heigre har et stort potensial og vi er veldig glad for å få han med i keeperteamet sammen med Bugge, sier Godsets keepertrener.

Vil ta opp kampen

Pål Vestly Heigre gikk fra Viking til Aalesund før sesongen, med klare ambisjoner om å bli klubbens nye førstekeeper. Det gikk ikke etter planen. Nå reiser den ambisiøse unggutten til Drammen med et klart mål om å spille seg inn på laget.

_K8A4181Pål Vestly Heigre

- Jeg er klar for å ta opp kampen. Det er opp til meg selv. Det blir en tøff konkurranse med Espen, men jeg skal jobbe hardt for å få spille. Samtidig har jeg også mye å lære av en så rutinert keeper som Espen, og jeg skal ta til meg all læringen jeg kan, sier keeperen som er tildelt drakt nummer 20 i Godset.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som keeper?

- Jeg er god med beina. Trygg. Reaksjonssterk. Jeg vil beskrive meg selv som en god allround keeper, men det er alltid noe å forbedre.

En god keeperskole

Heigre har som nevnt fått med seg 31 aldersbestemte landskamper. Han debuterte faktisk på U21-landslaget mot Irland på Marienlyst en høstkveld i 2014. Pål Vestly Heigre gikk en svært god keeperskole under Kurt Hegre i Viking, og har stadig tatt nye steg.

I 2015-sesongen fikk han 20 kamper på utlån i Tromsø, der han periodevis leverte svært godt spill. Heigre har også to kort utlånsperiode i Start og Lillestrøm.

- Jeg hadde en fin sesong i Tromsø. Jeg fikk spille mye og utviklet meg mye, både som spiller og person, forteller unggutten.

Da Godset kom på banen rådførte han seg med agent Tore Pedersen, som bare hadde gode ting å si om klubben.

- Tore sa at Godset er en flott klubb og at jeg kommer til å få en fin utvikling her. Nå ser jeg veldig frem til å bli kjent med nye lagkamerater og en ny by. Jeg har hørt mye bra om Drammen og gleder meg bare til å komme i gang, sier en veldig fornøyd Heigre.

Strømsgodset ønsker Pål Vestly Heigre hjertelig velkommen til klubben!

FullSizeRender 21
Annonse fra Eliteserien: