Gir seg som trenerutvikler

Bjørn Frode Strand har sagt opp sin stilling som trenerutvikler i U-avdelingen. 1. august starter han opp som sportssjef i Øvrevoll Hosle IL.

Annonse:

Bjørn Frode kom til oss fra Fredrikstad på høstparten i 2015. Den gangen gikk han inn i rollen som utviklingsansvarlig yngre. 1. januar 2018 ble Bjørn Frode trenerutvikler i utviklingsavdelingen. Denne sesongen har han i tillegg vært hovedansvarlig for Eliteakademiet etter at Øyvind Thorsen overtok som hovedtrener for rekrutt.

- Det har vært en flott tid i Strømsgodset. Jeg har lært masse, og det har vært fantastisk å jobbe med så mange herlige trenere, spillere og folk i og rundt klubben. Det blir vemodig å forlate Strømsgodset, men samtidig gleder jeg meg også til å starte i ny jobb, sier Bjørn Frode.

- Jeg har barn på 5 og 7 år som er aktive i ØHIL, og jeg har blitt ekstra godt kjent med klubben, da jeg har bidratt litt med klubbutvikling der i noen måneder. Jeg har merket at akkurat det har vært inspirerende, så når tilbudet kom, passet det såpass bra med hva jeg ønsker nå. Siden det også er Norges største klubb basert på antall fotballspillere, så ser jeg et stort potensial, sier han videre.

Bjørn Frode kommer til å være med Eliteakademiet på Brøndby cup fra 30. juli til 4. august, samt på Godsetskolen i uke 40.

Leder for utvikling og samfunn, Lage Sofienlund, gir Bjørn Frode Strand gode skussmål for jobben han har gjort i Strømsgodset de siste fire årene.

- Bjørn Frode har tilført klubben kunnskap og sterke referanser på hva det vil si å jobbe godt med utviklingsarbeid. Med sin høye list og ønske om å strekke utviklingsarbeidet i norsk fotball i retning av de beste internasjonalt, har han vært med å løfte nøyaktigheten i det vi driver med, sier Sofienlund.

Han har forståelse for at Bjørn Frode nå ønsker å bytte beite og jobbe for et stort idrettslag i eget nærmiljø.

- Det har vært utfordrende å kombinere familieliv med jobben han har hatt i Strømsgodset. Når han nå får et jobbtilbud som trigger, er det best for begge parter at vi avslutter. Når det er sagt, blør vi litt når vi mister en ressurs som Bjørn Frode. Mest av alt kommer vi til å savne det varme mennesket og den fine fyren han er. Vi ønsker å takke Bjørn Frode for jobben han har lagt ned, sier Sofienlund.

Annonse fra Eliteserien: