Følger i fotsporene til storebror

Marcus Pedersen signerte sin første kontrakt med Godset som 18-åring. Nå gjør lillebror Sebastian Pedersen (18) det samme.

Annonse:

Mandag kveld satte spisstalentet navnetrekket på kontrakten som i første omgang gjør ham til Strømsgodset-spiller ut 2019-sesongen. Sebastian kommer fra Stabæk der han hadde et halvt år igjen av sin opprinnelige avtale.

Abdul-Basit Agouda (18) gikk nylig motsatt vei. Klubbene er blitt enige om prosenter av eventuelt videresalg for begge spillerne.

- Sebastian er en spiller vi har fulgt tett i mange år, vi gleder oss over at en ny Pedersen har signert for Strømsgodset. Han er en av landets beste spisser i sitt årskull og vi har stor tro på at han skal få ut sitt potensial her hos oss. Kvalitetene til Sebastian vil komme til sin rett i vår spillestil, sier sportssjef Jostein Flo.

Lånes ut til Strømmen

Sebastian Pedersen er klar for Godset nå, men han skal tilbringe vårsesongen på utlån i Obosliga-klubben Strømmen. Det er viktig for 18-åringen med spilletid på høyest mulig nivå, og derfor er vi glad for å få til denne utlånsavtalen med Strømmen.

Selv er Sebastian både stolt og glad over å følge i fotsporene til storebror. Han var 9 år gammel da Marcus signerte for Godset for første gang og har naturlig nok vært mye på Marienlyst opp gjennom årene.

- Jeg ser på dette som en stor mulighet. Godset har vært flinke til å utvikle unge spillere og jeg gleder meg bare til å komme i gang. Det er også en fordel at jeg kjenner klubben fra før. Det gir en trygghetsfølelse, sier Sebastian.

- Og så er det moro å bli lagkamerat med Marcus. Det har jeg ikke prøvd før, gliser unggutten.

Passer inn i Godset

Marcus Pedersen synes det er stas å få lillebror til klubben. De har snakket om det mange ganger og nå blir det endelig en realitet. Marcus var selv til stede da Sebastian signerte kontrakten, sammen med deres felles agent Jack Karadas.

- Dette er kult. Jeg anbefalte Sebastian å gå hit. Han er en typisk målscorer som er god i boks og hardtarbeidende. Sebastian passer profilen til Godset både som fotballspiller og person. En god signering for klubben, sier Marcus.

sj_016071
Sebastian Pedersen i aksjon for Stabæk i Elitserien.

Brødrene Pedersen har til alt overmål bursdag på samme dag og er slett ikke ulike i spillestilen heller. Begge er to energibunter som ikke går av veien for en duell eller to.

- Men jeg er nok litt mer spillende enn Marcus, påpeker lillebror.

Spisstalentet scoret 25 mål på 17 kamper for Stabæks 2. lag i 3 divisjon forrige sesong. Totalt har Sebastian scoret 38 mål på 47 for Stabæks rekruttlag. Han står med 8 kamper og 1 mål for A-laget. På U-landslaget har Sebastian spilt 19 kamper og scoret seks mål.

Annonse fra Eliteserien: