BP tilbake som hovedtrener

Vi kan med glede presentere Bjørn Petter Ingebretsen som permanent hovedtrener i Strømsgodset. Mandag signerte han en avtale ut 2020. Se lengre intervju med BP her.

Annonse:


BP har ledet Godset i fire seriekamper og én cupkamp på midlertidig basis etter at Tor Ole Skullerud trakk seg som hovedtrener i begynnelsen av juni. Nå er det klart at vikariatet blir en permanent. Mandag formiddag tok han daglig leder Dag Lindseth Andersen og sportssjef Jostein Flo i hånda og signerte kontrakt ut 2020-sesongen.

- Vi er strålende fornøyd med å få på plass denne avtalen. BP har hele tiden vært klubbens førstevalg og vi har ikke diskutert andre løsninger eller andre navn. Vi går inn i en spennende fremtid og BP er den beste treneren til å lede Strømsgodset i tråd med den strategiplanen vi har lagt for klubben, sier sportssjef Jostein Flo.

- BP er flink til å få det beste ut av enkeltspillere og han vet hva som skal til for å skape utvikling i en prestasjonsgruppe. Han står for en klar og tydelig spillestil og har selv vært med å forme det mange i dag forbinder med Godset-fotball og den kulturen vi har i klubben. Med sin folkelige og inkluderende væremåte bidrar han dessuten til å skape entusiasme rundt Strømsgodset – både på og utenfor banen, sier sportssjefen videre.

Jostein Flo, BP Ingebretsen og Dag L. Andersen
Jostein Flo, BP Ingebretsen og Dag L. Andersen

Dag Lindseth Andersen forteller om gode samtaler og diskusjoner med BP, der klubbledelsen og den nye hovedtreneren er veldig samsnakket på hva som blir viktige prioriteringer fremover.

- BP har bred erfaring fra toppfotballen og helt udiskutable kvaliteter, både som fotballfagmann og menneske. Han kjenner Strømsgodset godt og hva som kreves for å utvikle klubben i den retning vi ønsker. Med BP tilbake som hovedtrener vil vi få en enda tydeligere identitet, sier Lindseth Andersen.

Har noe uoppgjort

Bjørn Petter Ingebretsen, som har jobbet i klubben helt siden 2005, hadde stor suksess da han overtok som hovedtrener etter David Nielsen i 2015. BP ledet laget i totalt 33 seriekamper frem til han dessverre fikk et lite hjerteinfarkt et drøyt år senere. I denne perioden tok Strømsgodset hele 68 poeng – noe som gir særdeles imponerende to poeng i snitt per kamp. Vi scoret hele 76 mål i den samme perioden.

Det ble som kjent sølv i Eliteserien i 2015 og Godset lå på 4. plass da Bjørn Petter ble syk sommeren 2016. Litt senere på høsten valgte han å fratre av helsemessige årsaker.

Etter det har BP fungert i ulike roller i Strømsgodset, både som speider, samtalepartner og toppspillerutvikler. Han har hele tiden forblitt lojal mot klubben. Nå ser BP frem til å fortsette på jobben som dessverre ble avbrutt høsten 2016.

- Jeg føler meg i toppform og jeg er veldig glad og takknemlig for at jeg får denne muligheten igjen i klubben jeg ser så glad i. Jeg har noe uoppgjort her i Godset etter som skjedde sist, sier 51-åringen fra Flisa.

Når populære BP nå går på sin andre periode som hovedtrener i Strømsgodset, har han aller mest fokus på å skape en vi-følelse der klubben er viktigere enn alt annet.

- Alle som jobber i Strømsgodset er like viktig, enten det er kapteinen på A-laget, materialforvalteren, juniortreneren eller sekretæren på klubbhuset. Alle skal bli sett og alle skal føle et eierskap til sluttproduktet vi ser ute på banen. Vi skal ha et miljø og en kultur der vi unner hverandre det beste, og vi skal vinne og tape kamper sammen. Det er nøkkelen til å skape noe som varer. Noe vi kan være stolte av. Vi gjør dette sammen. Og ingen er viktigere enn laget og klubben, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Han vil også at supportere og samarbeidspartnere kjenner på den samme vi-følelsen. At dette er noe vi gjør sammen. At de også blir sett og føler eierskap til laget og klubben. Og at de kan identifisere seg med det Strømsgodset står for. Både på og utenfor banen. 

Vil se spilleglede

På kort sikt går Godset inn i en spennende høst der det blir nødvendig å plukke flere poeng enn vi gjorde første halvdel av sesongen. Men BP har mest fokus på at vi skal bli litt bedre hver eneste dag og som en konsekvens av det vil poengene også komme.

- Vi fokuserer på det vi får gjort noe med. Vi skal jobbe knallhardt på feltet hver eneste dag og vi skal gjøre det med kvalitet og intensitet. Og vi skal ha det moro. Jeg vil se glede, ikke frykt. Jeg vil at spillerne skal slippe seg løs. Så skal vi i trenerteamet hjelpe dem til å få ut potensialet sitt, både individuelt og som lag. Vi skal ha en tydelig identitet, sier BP

Han har også et langsiktig fokus. BP vil bygge for fremtiden i tråd med strategiplanen han er ansatt til å forvalte. Han vil utvikle unge spillere, både lokale og de som rekrutteres inn, han vil utvikle spillestilen og han vil utvikle laget. BP mener at strategiplanen skal etterleves i enda større grad i årene som kommer.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne den neste kampen. Det ligger alltid i bunn, men samtidig må vi ha et mer langsiktig perspektiv. Vi kan ikke bare leve fra helg til helg og kamp til kamp. Det vi bygde opp sist i Godset, fra 2008 og frem til seriegullet, ble skapt gradvis og gjennom hardt arbeid og da er det viktig å være tålmodig. Ting må få virke over tid og det blir spesielt viktig slik vi ønsker å jobbe fremover, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Annonse fra Eliteserien: