Ahlander til USA

Knut Ahlander (19) forlater Strømsgodset til fordel for universitetsfotball i Texas.

Annonse:

Knut har tilbrakt det siste halvannet året på utlån i Asker i 2. divisjon. Den avtalen utløper nå i sommer, og da reiser Knut videre til Dallas, Texas for å studere og spille universitetsfotball for Southern Methodist University.

Der har han fått muligheten til å kombinere fotball og studier på en god måte, og får hele skolegangen sponset. Samtidig er det ikke en hvilken som helst skole han har kommet inn på – senest i vinter var de én av kun fire skoler i USA som hadde to spillere blant de første 30 spillerne i MLS-draften. Å bli «draftet» innebærer at man som spiller fra college blir signert av klubber i MLS.

– At Knut har fått en mulighet til å kombinere fotball med utdanning som han ønsker å gripe, det har vi stor forståelse for. Personlig har jeg stor sans for Knut og den han har vært i Strømsgodset. Jeg veit jeg har mange med meg når jeg sier vi kommer til å savne mer enn fotballferdighetene til Knut i Godset. Uttrykket «hel ved» er det jeg vil bruke om denne karen. Alle vi i Godset ønsker lykke til videre, sier utviklingsleder Lage Sofienlund.

– En fantastisk tid

Jeg har virkelig lært å kjenne uttrykket «ekte kjærlighet».

— Knut Ahlander

Midtbanespilleren kom til oss fra FK Tønsberg før 2015-sesongen, og har siden den gang spilt 35 kamper og scoret åtte mål for Team SIF, i tillegg til å ha vært på benken seks ganger for A-laget. På toppen av dette har Knut debutert med det norske flagget på brystet, der han fikk 15 kamper og tre mål for G18-landslaget og fem kamper og to mål for G19-landslaget.

– Det har vært en fantastisk tid hvor jeg virkelig har lært å kjenne uttrykket «ekte kjærlighet», og fått mange nye vennskap som jeg håper vil vare livet ut, sier Knut, som trekker frem seieren i semifinalen i G19-NM i 2015, den uoffisielle A-lagsdebuten mot IFK Göteborg og da han ble flyttet opp i A-lagsstallen i 2016 som høydepunktene i løpet av hans tid i klubben.

Strømsgodset ønsker Knut Ahlander masse lykke til i USA!

Annonse fra Eliteserien: