Her er SIFs e-sport-spillere

FIFA-utøverne Andreas Bakken og Jørgen Haugeland skal representerte Strømsgodset i den nye landsdekkene eSerien.

Annonse:

Som vi skrev i forrige har Strømsgodset besluttet å bli med på den nye satsingen på e-sport, som rett og slett er verdens raskest voksende sport. Vi har inngått en avtale med en av landets mest hardtsatsende e-sportklubber Apeks som har Andreas "Netsix" Bakken og Jørgen "Joggi97" Haugeland i sin stall.

Apeks har som mål å skape et konkurransedyktig og profesjonelt miljø for norske e-sportutøvere.

Det er Andreas som blir Strømsgodsets hovedspiller i ligaen som består av 18 klubber. Jørgen vil spille 25 prosent av kampene. 


Skal til sluttspillet

eSerien starter 9. april med et gruppespill, der lagene blir delt inn i fire grupper i første turnering. Gruppespillet avvikles over en periode på syv uker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot alle lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til et sluttspill, hvor en vinner kåres.

Alle kampene sendes for øvrig live og gratis på Dplay.

- Målet er å komme til sluttspillet og gjøre det så bra som overhodet mulig. Hadde vært gøy å kommet helt til topps, sier sørlendingene Jørgen og Andreas.

Andreas Bakken (t.v.) og Jørgen Haugeland
Andreas Bakken (t.v.) og Jørgen Haugeland

Tirsdag denne uken ble duoen presentert på Marienlyst og hilste på spillere, trenere og ansatte i Strømsgodset.

- Vi er veldig fornøyd med klubben og det de har stelt i stand her i dag. Blitt tatt veldig godt i mot, sier Andreas, før makkeren supplerer at Strømsgodset er en veldig respektabel klubb.

- Hva synes dere om at det nå blir en storsatsing på dette konseptet i Norge?

- Jeg synes det er veldig gøy og veldig riktig siden e-sport er i utrolig vekst. Det er den sporten som er i størst vekst av alle og da er det viktig at Norge melder seg på og blir med på det her, svarer Andreas Bakken.

- Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang, fortsetter han.

Store forventninger

Prosjektleder og e-sportansvarlig i Strømsgodset er Lasse Evenstad Ulriksen. Han har store forventninger til hva klubben kan levere i eSerien.

- Vi i Strømsgodset er svært fornøyd med avtalen med Apeks, som vi anser som den beste e-sportklubben i Norge. Vi er heldig som får ta del i FIFA-satsningen sammen med dem. Vi har satt oss store mål, og vi tror Andreas og Jørgen vil representere klubben på best mulig måte. E-sport er den sporten som har vokst raskest de siste årene, og vi i Godset ser store kommersielle muligheter ved å være med på dette både for oss og for våre partnere, sier et stykk entusiastisk Ulriksen.

Sportslig administrativ leder i Apeks, Kenneth Johansen, sier følgende om nysatsingen:

- Vi har arrangert første treningsleir med begge FIFA-spillerne og har begynt å planlegge tiden fremover inn mot eSerien. Dette er nytt for spillere og et nytt felt for oss, så sammen må vi finne ut hvordan vi får det beste ut av utøverne. Vi har stor tro på at vi kan kjempe i toppen av eSerien.

Annonse fra Eliteserien: