Gatelaget

Fra Gatelaget til arbeidslivet

Gatelaget er ikke som andre lag. Den største seieren kom i sommer da vi mistet fire spillere til arbeidslivet.

Gatelaget til Strømsgodset er allerede en stor suksess. Samarbeidet med Senter for rusomsorg fungerer veldig bra, og støtteapparatet har på kort tid skapt et trygt og godt treningsmiljø for spillerne.

Les mer her om hvorfor vi startet Gatelaget.

Det ligger stor motivasjon i det å holde seg rusfri noen timer to ganger i uka, og flere har nå klart å ta det neste steget. Fire spillere har gitt seg på laget fordi de er på vei tilbake til arbeidslivet og en stabil hverdag uten rus.

- Det er en stor seier for oss, sier Roy Bostrøm, som er en av to trenere på laget.

Jobbtreningsprogram

En av spillerne fikk åpen soning for å delta på Gatelaget. Han har nå sonet ferdig, blitt rusfri, flyttet fra Drammen for å skifte miljø – og har fått seg jobb, ny leilighet og kjæreste. Rett og slett en fantastisk historie.

Roy Bostrøm kan fortelle at flere av spillerne er på vei i samme retning, mye takket være det samholdet de har opplevd på Gatelaget - og den motivasjonen det har gitt å være en del av dette felleskapet.

- Tre stykker er inne i jobbtreningsprogram via NAV. En annen har fått tilbake samværet med sitt lille barn. Dette er veldig gledelig, sier han.

Trening i sommer

I forrige uke var det første kamp etter ferien, og det endte med 5-2 seier borte mot Fredrikstad. Gatelaget har nå koblet grepet om 2.plassen i serien.

Skjønt sommerferie har det aldri vært. Gatelaget har trent som vanlig i sommer, noe guttene og jentene på laget har satt stor pris på. Det var spillerne selv som ønsket å holde det i gang fordi risikoen for å havne utpå var større uten å ha treningen å gå til.

- For noen holder det rusen unna i noen timer, og for andre motiverer det seg til å holde seg rusfri i noen dager. Vi ser virkelig at det nytter og vi jobber sammen for det. Vi i trenerteamet er tilgjengelig for spillerne 24/7 dersom noen vil ta en prat om russuget blir for stort, sier Bostrøm.

Gatelaget i pausen
Gatelaget i pausen

 

Annonse fra Eliteserien: