Åssiden - Strømsgodset 1-3, 26. april 2017: Pontus Engblom scoret sine to første mål for Strømsgodset.

Videre i cupen

Godset vant til slutt 3-1 foran nærmere 2000 tilskuere på Åssiden.

Onsdag var det igjen duket for 1. runde i cupen, der Godset var satt opp mot nabolaget Åssiden. På veien mot 1. runde slo de blåhvite først Re FK 5-2, før de vant 2-1 borte mot Kongsberg i siste kvalifiseringsrunde. Kongsberg var altså laget vi møtte i 1. runde i fjor. Den gangen vant vi 8-1, etter blant annet et hat-trick fra Tokmac Nguen – hans tre første mål for A-laget.

I dag var Tokki blant de A-lagsspillerne som fikk hvile. Det gjorde også Radek Janukiewicz, Lars Vilsvik, Jonathan Parr, Kristoffer Tokstad, Marcus Pedersen og Marco Tagbajumi. I tillegg sto Henning Hauger over med skade, mens Sosha Makani, Marius Høibråten, Francisco Júnior og Bassel Jradi var ubenyttede reserver.

To ganger Pontus

Med kun kaptein Jakob Glesnes igjen fra startelleveren mot Sandefjord på lørdag, tok det likevel ikke lang tid før Godset var i ledelsen. Pontus Engblom fikk ballen fra spissmakker Tommy Høiland, og satte inn ledermålet allerede før det var spilt tre minutter.

Godset fortsatte å styre etter den tidlige scoringen, men klarte ikke å drepe kampen før pause. Pontus hadde ytterligere tre sjanser i 1. omgang, i tillegg til et mål som ble annullert for offside på Mounir Hamoud, men det ble kun ett på svensken i 1. omgang.

Tre minutter ut i 2. omgang fikk han imidlertid muligheten til å sette sitt andre, da Mounir Hamoud ble felt innenfor 16-meteren, og dommer Mohammad Usman Aslam pekte på straffemerket. Pontus banket ballen i det høyre hjørnet, og doblet ledelsen til 2-0.

Ung duo med debut

Med to mål å gå på tillot trenerteamet seg å slippe til flere unggutter. Loti Celina kom først inn etter 56 minutter, og fikk en drøy halvtime i sin offisielle debut for Strømsgodset. Med det er han naturligvis også den yngste som har spilt en A-lagskamp for oss denne sesongen, med sine 16 år og 325 dager.

Snaue ti minutter senere ble tomålsscorer Pontus erstattet av Abdul-Basit Agouda, som da fikk sine første minutter for året, før vi noen minutter senere erstattet Tommy Høiland med en ny debutant i Magnus Lankhof Dahlby. 17-åringen fikk dermed de siste tjue minuttene.

Ti minutter før slutt var det så nære 3-0 da Åssiden-keeper Chris André Reierth Røgeberg, som forøvrig spilte en meget god kamp, så vidt fikk slått en avslutning fra Tommy Høiland til hjørnespark.

ÅIF-keeper Chris Røgeberg i duell mot Tommy Høiland.

I stedet for 3-0 fikk vi derimot litt spenning på tampen da Åssiden reduserte til 1-2 med fem minutter igjen av ordinær tid. Andreas Mortensen Andersen, sønn av tidligere Godset-spiller Geir Andersen, sendte avgårde en flott avslutning i det lengste hjørnet. Den snek seg forbi Espen Bugge Pettersen, som var tilbake i Godset-målet i dag.

Fire minutter senere ble riktignok kampen drept på nytt. Innbytter Basit Agouda, som rett før hadde kjørt karusell på fire-fem mann i Åssidens felt, fikk ballen foran mål av debutant Loti Celina, og angriperen kunne enkelt prikke inn vårt tredje. En god prestasjon av banens yngstemann, som nok en gang viste seg frem med gode offensive bidrag fra sin backposisjon.

Dermed endte det altså 3-1 på Åssiden stadion. Det gjør at vi er videre til 2. runde i cupen, og samtidig takker vi Åssiden og deres supportere for en flott ramme rundt kampen. Det var alt i alt en fornøyelse og en morsom opplevelse.

Åssiden - Godset 1-3

• 1. runde i NM, Åssiden stadion, 1630 betalende tilskuere

• Mål: 0-1 Pontus Engblom (3.), 0-2 Pontus Engblom (48., str.), 1-2 Andreas Mortensen Andersen (85.), 1-3 Abdul-Basit Agouda (89.)

• Gult kort: Andreas Mortensen Andersen (ÅIF)

• Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

• Vårt lag (4-4-2): Espen Bugge Pettersen - Mounir Hamoud (Loti Celina fra 56.), Jakob Glesnes (C), Kim André Madsen, Stian Ringstad - Andreas Hoven, Mathias Gjerstrøm, Christian Rubio Sivodedov, Eirik Ulland Andersen (Magnus Lankhof Dahlby fra 71.) - Pontus Engblom (Abdul-Basit Agouda fra 64.), Tommy Høiland