- Vi har alt å vinne

Hannover-proffen Iver Fossum gleder seg til tirsdagens U21-landskamp mot Tyskland på Marienlyst.

Klokken 19.00 tar Norges i mot den regjerende europamesteren i Drammen. Tyskland slo Spania i sommer og tok hjem sin andre EM-tittel på dette nivået. Utfordringen for Iver Fossum & co er formidabel, men den tidligere Godset-spilleren er offensiv.

Billetter til kampen kjøpes her.

- Vi møter en av de største fotballnasjonene i verden og har alt å vinne. Vi er underdogs og vi har vist før at vi kan prestere godt når vi møter topplag. Jeg tror vi kan overraske, sier Hurum-gutten til fotball.no.

Midtbanespilleren er kaptein på U21-landslaget og det er stort for ham å lede laget ut på sin gamle hjemmebane. Iver begynner å få mye erfaring på dette nivået og står med hele 26 kamper for U21-landslaget siden debuten i 2014.

Han har spilt på alle landslag siden G15, og står med 64 aldersbestemte kamper.

- Jeg har vært med en stund og har spilt kamper som dette før. Det er gøy å møte de beste og jeg håper jeg kan bidra med å vinne baller, ha ro til å ta vare på den og kunne sette opp andre i gode posisjoner, sier Iver Fossum.

Etter 2015-sesongen ble han solgt til Hannover 96 og han hjalp klubben opp i Bundesliga i sin første sesong. Iver har god kjennskap til det sterke tyske U21-landslaget, men ingen overdreven respekt.

- Vi må klare å være gode med ballen og ta vare på den når vi vinner den slik at vi ikke bare blir liggende og forsvare oss. Vi møter et veldig bra lag og da blir det viktig å ha ballen mye selv ellers blir det tungt. Vi ønsker å skape problemer for dem og det har jeg stor tro på at vi kan klare, sier han til fotball.no

Tyskland har vunnet begge sine kamper i EM-kvalifiseringen. Norge står med ett poeng etter tre kamper.

- Dette er en kamp der vi har alt å vinne. Det er en trygghet for oss å spille i Drammen. Her vet vi at vi er i stand til å spille bra mot veldig gode lag. Det er mye å bygge på fra det vi har gjort før i kamper som denne, sier Leif Gunnar Smerud til NFFs egen hjemmeside.

Mandag kveld var det solgt over 800 billetter til kampen. Vi oppfordrer alle som har tenkt seg på kamp til å kjøpe på forhånd for å unngå kø i lukene tett opp mot avspark.

Annonse fra Eliteserien: