- Veldig fornøyd med spillerne

Tor Ole Skullerud synes kulturen er i ferd med å sette seg på en god måte i Strømsgodset.

På dag fire av årets andre treningsleir i Spania tok vi en fot i bakken sammen med Strømsgodsets hovedtrener. Drøye seks uker før alvoret tar til er Tor Ole veldig fornøyd med de svarene han får fra spillergruppa - og ikke minst hvordan de responderer på den tilspissede konkurransesituasjonen.

- Det er helt uproblematisk så langt. Vi bruker hele troppen og det kommer vi til å fortsette med på den leiren her også. Det handler om å få alle i god form før alvoret begynner. Vi har fortsatt god tid. Konkurransen lever og det er fint. Jeg er veldig fornøyd med spillerne og innsatsen de legger for dagen. Jeg synes kulturen er i ferd med å sette seg på en god måte, sier Toro.


- Man trenger å bli pushet på alle plasser?

- Ja, det er i alle fall et fint utgangspunkt. Så er konkurransen noe man må takle, og det har vi taklet på en strålende måte så langt.

- Så når serien begynner blir det annerledes?

- Ja, da blir det en annen fase. Men vi bruker mye tid her nede til å forberede gruppa, og diskutere og snakke om de tingene der. Det er viktig at man vet hva som kommer. Det kommer en dag hvor konkurransen gjør at mange som er vant til å spille mye kanskje ikke spiller så mye som de håper.

_E6A4840Tor Ole Skullerud.jpg

- Det er mye godt humør i gruppa?

- Veldig. Og jeg snakker med alle her en og en på denne turen, og tilbakemeldingene går på at det sosiale som foregår er veldig bra. Det er ikke vanskelig å lese gruppa på det. De konkurrerer, de er veldig påskrudde på trening og de trives godt sammen. Da er vi i ferd med å få satt noe som er bra.

- Det blir tre tøffe kamper her nede. Vi starter mot Dynamo Kiev på fredag. Hva vet du om dem?

- Jeg vet at de nummer to i sin serie bak Shakhtar som er de to store lagene i ukrainsk fotball. Jeg har sett litt på dem. Det er et knallsterkt lag som serieåpner om halvannen uke og sikkert spiller sin generalprøve mot oss. Jeg tipper vi får hele sulamitten rett i fanget. Og da er det interessant å få målt seg. Det blir et godt parameter på hvor vi står, både enkeltvis og som lag.

 - Kan vi forvente å se offensive relasjoner og rytme i angrepsspillet mot såpass god motstand? Hvordan er inngangen til kampen sånn sett?

- Jeg håper i alle fall vi får se mer enn vi gjorde i den siste kampen på La Manga der vi blåste bort alle mann. Men ja. Svaret er ja. Jeg håper og ønsker at vi får til mer. Men så er det sånn at vi møter et godt fotball-lag som gjør at vi må forsvare oss i store perioder av kampen. Og så får vi se hvor mye de tillater oss å få til. Men vi har klare ambisjoner. Jeg synes jeg ser på trening at det går sakte, men sikkert fremover. Ting setter seg. Ting blir bedre og bedre i måten vi forsøker å spille på.

Strømsgodset starter med følgende lag mot Dinamo Kiev fredag:

Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Stian Ringstad - Bassel Jradi, Kristoffer Tokstad, Henning Hauger, Eirik Ulland Andersen - Pontus Engblom, Marcus Pedersen.

Benken: Sosha Makani, Mounir Hamoud, Jonathan Parr, Kim André Madsen, Francisco Junior, Christian Rubio Sivodedov, Tokmac Nguen, Tommy Høiland.

Kampen starter klokken 16.00 og spilles i Marbella Football Center. Den streames for øvrig direkte på Dinamo Kiev sin offisielle YouTube-kanal.

Annonse fra Eliteserien: