Utestenges i fem kamper

Antenning av røykboks i forbindelse med MIF-kampen får konsekvenser. Strømsgodset og politiet er samtidig fornøyd med samarbeidet med GodsetUnionen og oppførselen til de aller fleste av våre supportere.

Annonse:

I etterkant av lokalderbyet som ble spilt på Isachsen stadion torsdag 1. juni, har det vært flere oppslag i lokalmedia og til dels store diskusjoner i ulike sosiale medier knyttet til oppførselen til Strømsgodsets supportere.

Det er spesielt én hendelse som er viet stor oppmerksomhet, og det gjelder røykboksene som beklageligvis ble antent på tribunen rett før kampstart og ved kampslutt. Dette medførte at beboere i en av leilighetene som er tilknyttet tribunen, kastet vann og rødvin ned på Godset-supporterne fra verandaen.

I etterkant har Strømsgodset i samarbeid med GodsetUnionen og supporterkoordinator Dag Henning Borg reagert på denne hendelsen, som vi naturligvis tar avstand fra. Vedkommende som tente røykboksene er ilagt fem kampers utestengelse fra bortekamper med Strømsgodset. Samtidig vil han få et forelegg fra politiet.

- Vi har hatt en konstruktiv dialog med GodsetUnionen, og kommet frem til en reaksjon som vi finner passende. Godset-fansen oppførte seg på en god måte i forbindelse med dette lokalderbyet, og de samarbeidet godt med både klubben og politiet. Men det var noen få hendelser som vi i ettertid har adressert, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.

Det er høyt spenningsnivået fra supporterne og mye følelser knyttet til disse lokalderbyene, og politiets tilstedeværelse og forebyggende tiltak er således viktig.

- Politiet har et godt samarbeid med styret i GodsetUnionen, med supporterkoordinator og ledelsen i Strømsgodset. Det er viktig å videreføre dette for å løse de utfordringene som et supportermiljø kan gi. Vi har en tett dialog og jobber hele tiden med forebyggende tiltak. Det skal være og det ER trygt å gå på Godset-kamp, sier leder for etterretning ved Søndre Buskerud politidistrikt, Bjørn Furuheim.

Han forteller videre at Godset-fansen stort sett oppførte seg bra i forbindelse med lokalderbyet, med et par unntak som involverte røykbokser og knallskudd. Disse episodene er sågar adressert og følges opp videre.

- Det er uakseptabelt med røykbokser og knallskudd. Personen som antente røyboksen på stadion vil få en bot av politiet. Samtidig er det som skjer etter kampslutt også uakseptabelt, da det blir kastet ting fra veranda og ned på bortefansen. Det har Mjøndalen som klubb og Nedre Eiker lensmannskontor tatt tak i. Men totalt sett gikk det bra, og det inntraff ingen alvorlige hendelser, sier leder for etterretning ved Søndre Buskerud politidistrikt, Bjørn Furuheim.

Annonse fra Eliteserien: