Uavgjort i serieåpningen

Marcus Pedersen scoret to mål og skrev seg inn i historiebøkene – men det ble dessverre ikke tre poeng. Serieåpningen mot Stabæk endte 2-2.

Det ble en snøfylt, men underholdende første serierunde på Marienlyst i kveld – og man trengte ikke lange oppvarmingen før showet var i gang.

Allerede etter rekordraske 17 sekunder lå ballen i mål for første gang.  Bassel Jradi tapte hodeduellen mot Andreas Hanche-Olsen, men Stabæk-kapteinens heading havnet rett i fanget til Marcus Pedersen, som sto helt alene og upressa midt i gjestenes 16-meter.

Så mye rom får man ikke gi Marcus ustraffa. Spissen satte enkelt inn 1-0, og sørget samtidig for å bli tidenes raskeste målscorer i en serieåpning i den norske eliteserien i moderne tid.

Se høydepunktene fra kampen her:

Stabæk slo tilbake og snudde

Rekordscoringen til tross – det ble en kortvarig glede for Marienlyst-publikummet.

Kampuret hadde ikke rukket å bikke tre spilte minutter før kampens andre mål var scoret. Franck Boli kom i full fart fra venstrekanten, fanget opp en løs ball, og satte ballen kontant i det lengste hjørnet.

Utover omgangen var det gjestene som styrte det meste, og det var slett ikke ufortjent da Ohi Omoijuanfo ga dem ledelsen et minutt før pause.

En lang ball i bakrom sendte Stabæk-spissen gjennom, og alene med Espen Bugge Pettersen sendte fjorårets storscorer inn sitt første for året.

Marcus utlignet

Vi brukte imidlertid ikke lang tid på å komme ut fra startblokkene i 2. omgang heller, og allerede seks minutter etter hvilen utlignet vi til 2-2.

Igjen havnet ballen hos Marcus Pedersen etter en heading fra Stabæk-kaptein Hanche-Olsen, og Marcus var igjen like klinisk. Avslutningen gikk mellom beina på nevnte Hanche-Olsen, og i det lengste hjørnet bak Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Etter en litt rolig periode etter utligningen tok kampen seg så kraftig opp de siste tjue minuttene – der vi fikk en enorm sjansebonanza begge veier.

Først fikk Marcus Pedersen en god mulighet til å score sitt tredje etter et glimrende innlegg fra Eirik Ulland Andersen, men avslutningen gikk utenfor mål.

Tre minutter senere var Marcus nær sitt tredje igjen, da han forsøkte seg med et spektakulært brassespark etter en flott chip inn i feltet fra Bassel Jradi, men denne gangen sto Sayouba i veien.

Store sjanser i sluttminuttene

Det gjorde målvakten også ti minutter senere da Herman Stengel og Mos Abdellaoue, sistnevnte etter kun et par minutter på banen, kombinerte fint. Langskuddet fra Stengel ble slått over mål av Stabæk-keeperen.

Deretter to nye forsøk fra Marcus, en volley og et langskudd – men heller ikke ved disse anledningene lyktes det for Godsets nummer 10.

Til tross for et stort Godset-press mot slutten av 2. omgang, så var det Stabæk som fikk de siste – og største – sjansene. To minutter før slutt ble John Hou Sæter spilt gjennom av Ohi Omoijuanfo, men Jonathan Parr kom inn i siste liten og fikk dyttet ballen bort og over dødlinja.

Tre minutter på overtid fikk så Omoijuanfo en enorm sjanse til å avgjøre kampen etter at vi pådro oss brudd høyt i banen, men en glimrende redning fra Espen Bugge Pettersen reddet det ene poenget.

Dermed endte det 2-2 i en underholdende seriepremiere på Marienlyst, mot et lag vi har har slitt mot på Marienlyst i de seneste årene. Vi får i det minste ta med oss dét – og at vi klarte å slå tilbake etter en svak 1. omgang.

Nye muligheter for tre poeng venter søndag om en uke, når vi gjester Tromsø på Alfheim. Neste hjemmekamp er om drøye tre uker, når vi tar i mot Brann på Marienlyst 2. påskedag.

Strømsgodset - Stabæk 2-2 (1-2)
1. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 5199 tilskuere
Mål: 1-0 Marcus Pedersen (1.), 1-1 Franck Boli (3.), 1-2 Ohi Omoijuanfo (44.), 2-2 Marcus Pedersen (51.)
Gule kort: Franck Boli, Hugo Vetlesen, Martin Rønning Ovenstad og John Hou Sæter (STB)
Dommer: Kai Erik Steen, IL Gneist
Vårt lag (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (K), Marius Høibråten, Jonathan Parr - Herman Stengel, Francisco Júnior (Henning Hauger fra 45.) - Tokmac Nguen (Amahl Pellegrino fra 64.), Bassel Jradi (Mos Abdellaoue fra 81.), Eirik Ulland Andersen - Marcus Pedersen.
Ubenyttede reserver: Pål Vestly Heigre, Lars Sætra, Mounir Hamoud og Stian Ringstad.